Murinjo: Klop u Liverpulu još nema trofej, a trofeji su sve!

Lider Premijer lige Liverpul u nedelju u velikom derbiju dočekuje Mančester junajted. Praznik ostrvskog fudbala i nosi sudar trenera Klopa i Murinja.

Fudbal 15.12.2018 | 08:15
Murinjo: Klop u Liverpulu još nema trofej, a trofeji su sve!
Uoči duela na "Enfildu", Junajted je u grdnim problemima, pošto se trenutno čak devet igrača žali na povrede.

To ipak nije smetalo Žozeu Murinju da u svom stilu "pecne" kolegu sa klupe Liverpula, a ovog puta tema su bili trofeji, i to ono u Premijer ligi.

"Trofeji se broje, zar ne? Važni su, svakako, posebno ako imate potencijal da se borite za njih i ako kažete da je jasan cilj da ih osvojite. Možda nije uvek najinteligentnije reći tako nešto, ali kad imate potencijal, nemate šta da krijete. Od prvog dana znate koliko možete, a važa želja je u tesnom odnosu sa vašim potencijalom. Svako može da kaže 'želimo da pobedimo', ali jedno je reći a drugo je imati potencijal za tako nešto. Mislim da je Jirgen već rekao da žele Premijer ligu i to im je svakako cilj", rekao je Murinjo.

Bez obzira na potencijal, Klop za tri godine na "Enfildu" nije osvojio ništa, pošto je sa Liverpulom gubio finala Lige šampiona, Lige Evrope i Liga kupa. Ipak, čini se da su "crveni" na odlučnom kursu, jer su trenutno prvi sa 42 boda, neporaženi su u proteklih 16 kola sa 13 pobeda i tri remija.

Liverpul na titulu prvaka Engleske čeka od 1990. godine i mnogi se nadaju da će konačno ove sezone uspeti u tome. Mančester siti je najveći rival, zaostaje bod, dok je Junajted daleko iza, ima čak 16 bodova manje.

Klub sa "Old Traforda" je u velikim problemima i Murinjo je imao jednostavan odgovor na pitanje koliko je daleko od toga da njegov tim igra onako kako želi.

"Daleko", kratko je odgovorio Portugalac.

Pojedini mediji su preneli da je Murinjo ponovo razočaran ponašanjem čelnika kluba, pošto ih nije bilo na gostovanju u Valensiji, a izgleda da ni u januaru nisu voljni da mu ispune želje oko dovođenja igrača.

Na pitanje da li mu je potrebno da investira još u tim da bi bio u ravni sa Liverpulom, rekao je da nije sve u tome.

"Ne radi se samo o trošenju novca, već o mnogim stvarima. Fudbal je više od toga. To vam je kao kuća. Nije sve u kupovini nameštaja, morate da radite mnogo toga. Trošite novac na najskuplji nameštaj i onda živite u božanstvenoj kući", zaključio je menadžer Junajteda.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

miso

15.12.2018 08:24

Nek ti imas neki kup koji svi igraju sa juniorima sem tebe a kupujes najvise i samo places koji glupan covijek da za pogbu i lukakua dvesta miliona puko si ko sijalica

ODGOVORITE