Студенти сахранили Резолуцију УН-а

Студенти у северном делу Косовске Митровице својеврсним перформансом су „сахранили“ међународно право, Повељу УН, Резолуцију СБ УН 1244 и Војно-технички споразум из Куманова, изражавајуц́и тако протест због одлуке Приштине о формирању тзв. војске Косова.
Они су започели перформанс „посмртном поворком“ од студентске мензе до зграде Унмика и ОЕБС-а.

Србија 14.12.2018 | 13:50
Студенти сахранили Резолуцију УН-а
Студенти су носили примерак Повеље УН, Резолуције СБ УН 1244 и Војно-техничког споразум из Куманова, као и лист на којем је писало „међународно право“.

Симболично, у 12 сати и 44 минута су „сахранили“ међународно право, Повељу УН, Резолуцију СБ УН 1244 и Војно-технички споразум из Куманова.

Студенти су носили цвец́е, а преко уста им је било прелепљена трака на којој је стоји „100 одсто таксе, 0 одсто слободе“, која симболично означава ц́утање међународне заједнице, преноси Тањуг.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Харе

14.12.2018 13:34

Ниста неочекивано и ништа важно се није десило, нити ће. 2. Србија, и остали Балкан, су неважани било коме, не треба си умишљати нити придавати важност које реално нема. 3. Власт у Србији сама себи лупа шамаре. Звучи чудно али је истинито. Власт у Србији сама себи отежава тако што упорно говори супротно од стварности, зато што народу прича бајке, зато што негира стварно стање, зато што диже тензије и као прети, а онда се деси све супротно, уствари не деси се ништа шта није у складу са стварним стањем на терену. Косово су признале готово све државе слободног света, тзв. Запада, све Вучићеви пријатељи, а Србија има ускове за чланство у ЕУ какве има, па се дешавају само логићне ствари. Зашто власт у Србији себи лупа шамаре не знам. 4. Ако је Косово признато, као и свака призната држава има право на све елементе државе, на полицију, војску, на контролу границе, на царине, на склапање међународних уговора, на чланства у међународним организацијама итд. Власт Србије све то зна, али народу прича све супротно, онда неки логичан и очекиван потез Приштине испада као пораз Београда. Власт у Србији сама себи припрема поразе. То је бесмислена политика. Боље је суочити се са стварности и народу рећи десиће се то и то, Приштина це урадити то и то, ми ћемо покушати да то спречимо али мале су шансе да ћемо успети, па онда кад се деси не изгледа као пораз, већ изгледа као воља страних сила које су признале Косово. Боље бити поражен од великих сила него од Приштине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

није баш тако

14.12.2018 22:06

Кажеш од свег слободног света јелу? Дакле, ове земље које нису признале КиМ нусу слободне, рецимо Шпанија, Русија, Кина, Румунија, Кипар, Чешка итд. Ту ниси у праву. Само никада и ни под коју цену не признавати КиМ и биће изопштени из свега.

Name

ЗМиљенкоЕ

14.12.2018 14:09

Резолуцију 1244, коју је потписала државна заједница Србије и Црне Горе у ствари је сахранила политика Србије онда када је пристала на самосталност Црне Горе. Веч тада је 1244 била бесмислена и УН је од тада не помиње нити је за њих релевантна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Росамунде Дјекало

14.12.2018 15:00

Резолуцију СБ УН 1244 сада гласи: Амери могу да се привремено послузе другим дрзавним територијама ако то није у супротности са интересима Америке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

о посмртницама

14.12.2018 15:39

У прољеће 1999. за вријеме НАТО бомбардовања била је објављена и облијепљена посмртница Билу Клинтону са кукастим крстом. Само заборавио сам је у детаље па бих волио да на прољеће кад буде 20 година од НАТО бомбардовања неко то има сачувано поново објави ту посмртницу Билу Клинтону.

ОДГОВОРИТЕ