Дјевојчица умрла на граници САД-а

Седмогодишња дјевојчица из Гватемале, која је са својим оцем илегално покушала да пређе границу Мексико-САД, умрла је због дехидрације након што су их привели припадници америчке пограничне патроле, објавио је "Вашингтон пост".

Свијет 14.12.2018 | 13:10
Дјевојчица умрла на граници САД-а
Дјевојчицу и њеног оца прошле недјеље је привела америчка гранична полиција, а дјевојчица је умрла због дехидрације и шока.

Према извештају америчке граничне полиције, седмогодишњакиња и њен отац приведени су 6. децембра у вечерњим сатима по локалном времену.

Били су дио групе од 163 миграната који су покушали да пређу границу.

Осам сати касније, дјевојчица је почела да има нападе. Радници хитне службе убрзо су стигли у помоћ, измјерили су јој телесну температуру која је прелазила 40 степени и установили да данима није ништа пила нити јела.

Хеликоптером су је превезли у дјечију болницу у Ел Пасу, али дјевојчица је доживела срчани застој и преминула у болници.

Америчка гранична полиција није објавила њено име, а тренутно спроводи истрагу, с циљем да провери да ли су патролни службеници правилно слиједили процедуру.

Један од протокола је да се мигрантима који су приведени додијели нужна порција хране и воде, а за сада је упитно да ли је дјевојчица била нахрањена и јесу ли је прегледали медицински службеници прије него што је добила нападе, пренио је Индекс.

"Изражавамо искрено саучешће породици дјевојчице", изјавио је портпарол граничне полиције Ендрју Михан.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ломни

14.12.2018 13:30

А права азила И хумани услови И пиступање...то су стално тразили од полиција земаља бивсе еx Југославије И није забиљезен нити иједан случај у региону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.12.2018 18:50

ово су несрецници који су икегално пресли границу. Зсхтјев за ас зил се обрадјује на граници али администрациха обради само 100 захтјева дневно. Зато су многи нестрпљиви и ризикују зивоте да би усли у САД.