Djevojčica umrla na granici SAD-a

Sedmogodišnja djevojčica iz Gvatemale, koja je sa svojim ocem ilegalno pokušala da pređe granicu Meksiko-SAD, umrla je zbog dehidracije nakon što su ih priveli pripadnici američke pogranične patrole, objavio je "Vašington post".

Svijet 14.12.2018 | 13:10
Djevojčica umrla na granici SAD-a
Djevojčicu i njenog oca prošle nedjelje je privela američka granična policija, a djevojčica je umrla zbog dehidracije i šoka.

Prema izveštaju američke granične policije, sedmogodišnjakinja i njen otac privedeni su 6. decembra u večernjim satima po lokalnom vremenu.

Bili su dio grupe od 163 migranata koji su pokušali da pređu granicu.

Osam sati kasnije, djevojčica je počela da ima napade. Radnici hitne službe ubrzo su stigli u pomoć, izmjerili su joj telesnu temperaturu koja je prelazila 40 stepeni i ustanovili da danima nije ništa pila niti jela.

Helikopterom su je prevezli u dječiju bolnicu u El Pasu, ali djevojčica je doživela srčani zastoj i preminula u bolnici.

Američka granična policija nije objavila njeno ime, a trenutno sprovodi istragu, s ciljem da proveri da li su patrolni službenici pravilno slijedili proceduru.

Jedan od protokola je da se migrantima koji su privedeni dodijeli nužna porcija hrane i vode, a za sada je upitno da li je djevojčica bila nahranjena i jesu li je pregledali medicinski službenici prije nego što je dobila napade, prenio je Indeks.

"Izražavamo iskreno saučešće porodici djevojčice", izjavio je portparol granične policije Endrju Mihan.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Lomni

14.12.2018 12:30

A prava azila I humani uslovi I pistupanje...to su stalno trazili od policija zemalja bivse ex Jugoslavije I nije zabiljezen niti ijedan slučaj u regionu.

ODGOVORITE
Name

Re

14.12.2018 17:50

ovo su nesrecnici koji su ikegalno presli granicu. Zshtjev za as zil se obradjuje na granici ali administraciha obradi samo 100 zahtjeva dnevno. Zato su mnogi nestrpljivi i rizikuju zivote da bi usli u SAD.