Стиже снијег, на југу киша

Данас се у БиХ очекује облачно вријеме са снијегом у западним и сјеверним дијеловима, док ће киша падати у Херцеговини.  Очекивана висина сњежног покривача од 2 до 10, на сјеверозападу од 10 до 20 цм.  Јутарња температура од -6 до 0, на југу од 1 до 5, а највиша дневна од -3 до 3, на југу од 4 до 9 степени Целзијуса.

Босна и Херцеговина 14.12.2018 | 07:17
Стиже снијег, на југу киша
Облачно са постепеним доласком падавина, највише на југозападу, западу и сјеверу.

Прво слаб снијег или ледена киша, а затим како дан буде одмицао интензитет сњежних падавина се појачава. У Херцеговини киша, а само централним предјелима и на истоку суво током пријеподнева.

Послијеподне ће снијег падати у већем дијелу БиХ. 

Сњежни покривач ће се формирати и у нижим предјелима.

Очекивана висина новог сњежног покривача од 2 до 10, на сјеверозападу од 10 до 20 цм.

Вјетар слаб до умЈерен сјевероисточни, на планинама крајем дана у појачању.

У суботу: током цијелог дана облачно уз снијег, који ће крајем дана постепено слабити од западних ка источним крајевима. Једино ће у Херцеговини падати киша. Минимална температура од -6 до 9 степени на југу. Макимална од -4 до 12 степени.

У недјељу: Ујутру умерено облачно у већем дијелу земље, хладно и суво, у вишим крајевима са слабим снијегом, док ће у Херцеговини бити претежно ведро.

Током дана ће доћи до смањења облачности уз сунчане интервале, а једино остаје облачно на истоку. Увече ће доћи до повећања облачности. Минимална температура од -8 до 1, максимална дневна -2 до 12 степени.

У Федерацији Босне И Херцеговине облачно вријеме са сусњежицом и снијегом, а понегдје и са кишом која се може и ледити у додиру са тлом, те кишом у Херцеговини. Интензивније падавине очекују се у западним, југозападним и сјеверним подручјима. Минимална температура од -4 до 4, максимална дневна од -1 до 8 степени.

У недјељу престанка падавина. Нови снијег очекује се већ у уторак. 

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

неко

14.12.2018 18:47

Прелијепа фотографија," отапа сва срца, страдала у овом првом леденом таласу. "

ОДГОВОРИТЕ
Name

Види га

15.12.2018 08:15

Овај мацорцина се вец спремио за зиму. Набацио је зимско крзно и сало, па сад само змирка како падају пахуљице. Свака му цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.12.2018 10:10

Исти Милорад , добро се утовио за зиму xаxаxаxа