Stiže snijeg, na jugu kiša

Danas se u BiH očekuje oblačno vrijeme sa snijegom u zapadnim i sjevernim dijelovima, dok će kiša padati u Hercegovini.  Očekivana visina snježnog pokrivača od 2 do 10, na sjeverozapadu od 10 do 20 cm.  Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od 1 do 5, a najviša dnevna od -3 do 3, na jugu od 4 do 9 stepeni Celzijusa.

Bosna i Hercegovina 14.12.2018 | 07:17
Stiže snijeg, na jugu kiša
Oblačno sa postepenim dolaskom padavina, najviše na jugozapadu, zapadu i sjeveru.

Prvo slab snijeg ili ledena kiša, a zatim kako dan bude odmicao intenzitet snježnih padavina se pojačava. U Hercegovini kiša, a samo centralnim predjelima i na istoku suvo tokom prijepodneva.

Poslijepodne će snijeg padati u većem dijelu BiH. 

SnJežni pokrivač će se formirati i u nižim predjelima.

Očekivana visina novog snježnog pokrivača od 2 do 10, na sjeverozapadu od 10 do 20 cm.

Vjetar slab do umJeren sjeveroistočni, na planinama krajem dana u pojačanju.

U subotu: tokom cijelog dana oblačno uz snijeg, koji će krajem dana postepeno slabiti od zapadnih ka istočnim krajevima. Jedino će u Hercegovini padati kiša. Minimalna temperatura od -6 do 9 stepeni na jugu. Makimalna od -4 do 12 stepeni.

U nedjelju: Ujutru umereno oblačno u većem dijelu zemlje, hladno i suvo, u višim krajevima sa slabim snijegom, dok će u Hercegovini biti pretežno vedro.

Tokom dana će doći do smanjenja oblačnosti uz sunčane intervale, a jedino ostaje oblačno na istoku. Uveče će doći do povećanja oblačnosti. Minimalna temperatura od -8 do 1, maksimalna dnevna -2 do 12 stepeni.

U Federaciji Bosne I Hercegovine oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom, a ponegdje i sa kišom koja se može i lediti u dodiru sa tlom, te kišom u Hercegovini. Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim, jugozapadnim i sjevernim područjima. Minimalna temperatura od -4 do 4, maksimalna dnevna od -1 do 8 stepeni.

U nedjelju prestanka padavina. Novi snijeg očekuje se već u utorak. 

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

neko

14.12.2018 18:47

Prelijepa fotografija," otapa sva srca, stradala u ovom prvom ledenom talasu. "

ODGOVORITE
Name

Vidi ga

15.12.2018 08:15

Ovaj macorcina se vec spremio za zimu. Nabacio je zimsko krzno i salo, pa sad samo zmirka kako padaju pahuljice. Svaka mu cast.

ODGOVORITE
Name

re

15.12.2018 10:10

Isti Milorad , dobro se utovio za zimu xaxaxaxa