Рајковић опет интересантан Италијанима!

Голман репрезентације Србије би могао на "чизму".

Фудбал 17.12.2018 | 19:45
Рајковић опет интересантан Италијанима!
Ђенова је заинтерсована за голмана српске репрезентације Предрага Рајковића, јављају италијански медији.

Голман Макабија из Тел Авива се раније помињао као жеља Фјорентине, али никада није дошло до конкретних преговора и Виола је летос узела талентованог Албана Лафона из Тулуза. Док је бранио у Звезди, а СинишаМихајловић био тренер славног Милана, помињала се и та опција да је великан са Сан Сира заинтересован, али ни ту се није ништа десило. Рајковић је каријеру наставио у Макабију где брани већ четврту сезону.

Прошла сезона је била неуспешна и за Макаби и Рајковића, али им ове иде одлично. Најтрофејнији израелски тим је први на табели, а Рајковић је голман са најмање примљених голова у лиги (седам на 13 мечева). Након прецртавања Владимира Стојковића од стране Младена Крстајића из репрезентације, Рајковић је коначно успео да постане и стартер у селекцији Србије.

Италијани пишу да Ђенова држи на оку Рајковића као једног од потенцијалних кандидата за гол од следећег лета. Тренутно је на голу Грифона стандардан 21-годишњи Румун Андреј Раду. Ипак, он је позајмљен од Интера и наредног лета се вероватно враћа у Милано или ће бити продат некоме. Резерва је 35-годишњи Маркети тако да је клубу са Марасија потребан голман.

Рајковићева предност је и што му уговор са Израелцима истиче у лето 2022. године. То значи да је наредно лето последња прилика да нешто зараде на њему ако не продужи уговор. Он је Црвеној звезди плаћен 3.000.000 евра и други је најскупљи играч у историји клуба. Одлазак без обештећења би био озбљан финансијски губитак за израелски клуб тако да је продаја Србина на лето врло могућ сценарио. Цена се још не помиње, али Италијани пишу да би посао могао да буде завршен за 3.000.000 евра.

До тада, Ђенова снима Рајковића и још неке голмане и тек на пролеће ће бити доенета одлука у којег голмана ће Грифони инвестирати. Подсетимо, дрес Ђенове носе двојица српских фудбалера: Дарко Лазовић и Иван Лакићевић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар