Rajković opet interesantan Italijanima!

Golman reprezentacije Srbije bi mogao na "čizmu".

Fudbal 17.12.2018 | 19:45
Rajković opet interesantan Italijanima!
Đenova je zaintersovana za golmana srpske reprezentacije Predraga Rajkovića, javljaju italijanski mediji.

Golman Makabija iz Tel Aviva se ranije pominjao kao želja Fjorentine, ali nikada nije došlo do konkretnih pregovora i Viola je letos uzela talentovanog Albana Lafona iz Tuluza. Dok je branio u Zvezdi, a SinišaMihajlović bio trener slavnog Milana, pominjala se i ta opcija da je velikan sa San Sira zainteresovan, ali ni tu se nije ništa desilo. Rajković je karijeru nastavio u Makabiju gde brani već četvrtu sezonu.

Prošla sezona je bila neuspešna i za Makabi i Rajkovića, ali im ove ide odlično. Najtrofejniji izraelski tim je prvi na tabeli, a Rajković je golman sa najmanje primljenih golova u ligi (sedam na 13 mečeva). Nakon precrtavanja Vladimira Stojkovića od strane Mladena Krstajića iz reprezentacije, Rajković je konačno uspeo da postane i starter u selekciji Srbije.

Italijani pišu da Đenova drži na oku Rajkovića kao jednog od potencijalnih kandidata za gol od sledećeg leta. Trenutno je na golu Grifona standardan 21-godišnji Rumun Andrej Radu. Ipak, on je pozajmljen od Intera i narednog leta se verovatno vraća u Milano ili će biti prodat nekome. Rezerva je 35-godišnji Marketi tako da je klubu sa Marasija potreban golman.

Rajkovićeva prednost je i što mu ugovor sa Izraelcima ističe u leto 2022. godine. To znači da je naredno leto poslednja prilika da nešto zarade na njemu ako ne produži ugovor. On je Crvenoj zvezdi plaćen 3.000.000 evra i drugi je najskuplji igrač u istoriji kluba. Odlazak bez obeštećenja bi bio ozbljan finansijski gubitak za izraelski klub tako da je prodaja Srbina na leto vrlo moguć scenario. Cena se još ne pominje, ali Italijani pišu da bi posao mogao da bude završen za 3.000.000 evra.

Do tada, Đenova snima Rajkovića i još neke golmane i tek na proleće će biti doeneta odluka u kojeg golmana će Grifoni investirati. Podsetimo, dres Đenove nose dvojica srpskih fudbalera: Darko Lazović i Ivan Lakićević.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar