Прикупљено 23.697 КМ за малог Живка

У акцији путем хуманитарног телефонског броја за лијечење тешко обољелог дјечака Живка Миљића из Српца прикупљено је 23. 697 конвертибилних марака. Ову помоћ дјечаковој мајци Невени данас су уручили представници Црвеног крста, секретар Љиљана Билановић и чланови Клуба младих ове хуманитарне организације у Српцу.

Република Српска 13.12.2018 | 22:05
Прикупљено 23.697 КМ за малог Живка
Билановићева је за БН телевизију изјавила да се у ову акцију укључио и значајан број добрих и хуманих људи - појединаца, спортских организација, ученика и предузетника.

Средстава прикупљена на овај начин искористиће се искључиво за не мале трошкове лијечења малишана, којем предстоји низ специјалистичких прегледа у Београду. Његова мајка Невена, која живи у тешког социјалног стању са још једним дјететом – школарцем , као подстанар и без сталног запослења, приморана је на помоћ хуманих људи. Она се нада да ће љекари у Београду оперативним захватима помоћи дјечаку да бар самостално сједи.

„У име малог Живка и његове мајке Невене захваљујем се свим добрим и хуманим људима који су се укључили у ову нашу хуманитарну акцију. Још једном су положили испит из хуманости са највишом оцјеном и показали да нико не би требао остати без подршке у невољама, а посебно када је у питању болесно дијете“, нагласила је секретар србачког Црвеног крста Љиљана Билановић, која је била иницијатор и носилац ове хуманитарне акције.



Петогодишњи дјечак Живко Миљић пати од епилепсије и церебралне парализе и других болести, а уз то има и честе астмичне нападе због чега мора бити под сталним надзором и љекарским интервенцијама. Набавка аспиратора је олакшала живот дјечаку, чему се мајка Невена највише обрадовала. Она се, такодје, захвалила добрим људима који су показали солидарност и пружили помоћ.

У Црвеном крсту су одлучили да покрену иницијативу за рјешавање и стамбеног проблема ове породице. Од општинске власти ће затражити да обезбједи плац за кућу самохране мајке Невене Игњатић, а Црвени крст ће организовати акцију на изградњи нове куће у наредној години, каже секретар ове организације Љиљана Билановић- Она је увјерена да ће акција наићи на општу подршку у цијелој општини.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Никола озрен

13.12.2018 21:52

Да му БОГ помогне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тц

13.12.2018 23:30

ДА.ГОСПОД.БУДЕ.УЗ.ЊЕГА.И.МАЈКУ.ИМАЛИ.ТЕЛЕФОН

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хф

13.12.2018 23:32

СПАСИМО.СВОЈУ.ДЈЕЦУ.ОД.СИРОМАСТВА.И.БОЛЕСТИ.БУДИМО.ХУМАНИ..У.ПИТАЊУ.ЈЕ.ДЈЕЦИЈИ.ЗИВОТ..

ОДГОВОРИТЕ