Prikupljeno 23.697 KM za malog Živka

U akciji putem humanitarnog telefonskog broja za liječenje teško oboljelog dječaka Živka Miljića iz Srpca prikupljeno je 23. 697 konvertibilnih maraka. Ovu pomoć dječakovoj majci Neveni danas su uručili predstavnici Crvenog krsta, sekretar Ljiljana Bilanović i članovi Kluba mladih ove humanitarne organizacije u Srpcu.

Republika Srpska 13.12.2018 | 22:05
Prikupljeno 23.697 KM za malog Živka
Bilanovićeva je za BN televiziju izjavila da se u ovu akciju uključio i značajan broj dobrih i humanih ljudi - pojedinaca, sportskih organizacija, učenika i preduzetnika.

Sredstava prikupljena na ovaj način iskoristiće se isključivo za ne male troškove liječenja mališana, kojem predstoji niz specijalističkih pregleda u Beogradu. Njegova majka Nevena, koja živi u teškog socijalnog stanju sa još jednim djetetom – školarcem , kao podstanar i bez stalnog zaposlenja, primorana je na pomoć humanih ljudi. Ona se nada da će ljekari u Beogradu operativnim zahvatima pomoći dječaku da bar samostalno sjedi.

„U ime malog Živka i njegove majke Nevene zahvaljujem se svim dobrim i humanim ljudima koji su se uključili u ovu našu humanitarnu akciju. Još jednom su položili ispit iz humanosti sa najvišom ocjenom i pokazali da niko ne bi trebao ostati bez podrške u nevoljama, a posebno kada je u pitanju bolesno dijete“, naglasila je sekretar srbačkog Crvenog krsta Ljiljana Bilanović, koja je bila inicijator i nosilac ove humanitarne akcije.



Petogodišnji dječak Živko Miljić pati od epilepsije i cerebralne paralize i drugih bolesti, a uz to ima i česte astmične napade zbog čega mora biti pod stalnim nadzorom i ljekarskim intervencijama. Nabavka aspiratora je olakšala život dječaku, čemu se majka Nevena najviše obradovala. Ona se, takodje, zahvalila dobrim ljudima koji su pokazali solidarnost i pružili pomoć.

U Crvenom krstu su odlučili da pokrenu inicijativu za rješavanje i stambenog problema ove porodice. Od opštinske vlasti će zatražiti da obezbjedi plac za kuću samohrane majke Nevene Ignjatić, a Crveni krst će organizovati akciju na izgradnji nove kuće u narednoj godini, kaže sekretar ove organizacije Ljiljana Bilanović- Ona je uvjerena da će akcija naići na opštu podršku u cijeloj opštini.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Nikola ozren

13.12.2018 21:52

Da mu BOG pomogne.

ODGOVORITE
Name

Tc

13.12.2018 23:30

DA.GOSPOD.BUDE.UZ.NJEGA.I.MAJKU.IMALI.TELEFON

ODGOVORITE
Name

Hf

13.12.2018 23:32

SPASIMO.SVOJU.DJECU.OD.SIROMASTVA.I.BOLESTI.BUDIMO.HUMANI..U.PITANJU.JE.DJECIJI.ZIVOT..

ODGOVORITE