Сваки пут кад спомене Арсенал - казна 100 евра!

Бизарна ставка, али спреман је да плати цех!

Фудбал 15.12.2018 | 19:00
Сваки пут кад спомене Арсенал - казна 100 евра!
Нови директор Милана Иван Газидис има бизарну ставку у уговору по којој га кажњавају са 100 евра, сваки пут када спомене свој бивши клуб Арсенал.

Али њега није брига, спреман је да жртвује део својих прихода како би новим колегама објаснио што треба да ураде на примеру Тобџија. Свестан је да ће му бити тешко да не прича о послу на којем је провео протеклих девет година, али нада се да ће његов нови послодавац од тих савета профитирати.

САД - Лондон - Милан су кључне дестинације Ивана Газдиса, од МЛС-а, који је практично основао, преко Арсенала, којем је удвостручио приходе, па до Милана, који ће му представљати најновији изазов у каријери.

Циљеви су јасни - најпре се мора изградити нови стадион. Идеја је постављена, нема смисла реновирати Сан Сиро, него направити нови модеран стадион који је прилагођен навијачима из 21. века. Задатак само један, стадион мора бити увек пун. Његови шефови научили су то из Јувентусовог примера, а изградња би требало да започетне врло брзо.

Друга тачка новог плана биће омладинска школа. У Арсеналу је имао циљ сваке сезоне да промовише барем једног играча у сениорски тим из омладинске академије, а сада то жели и у Милану. "Више Малдинија, мање Роналда" је слоган под којим ће се убудуће састављати тим. Такође, отклониће хитно проблеме са финансијским фер-плејом у УЕФА.

Трећи и најважнији задатак Ивана Газдиса је да врати Милан тамо где традиционално припада, у сам врх Италије и Европе.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар