Svaki put kad spomene Arsenal - kazna 100 evra!

Bizarna stavka, ali spreman je da plati ceh!

Fudbal 15.12.2018 | 19:00
Svaki put kad spomene Arsenal - kazna 100 evra!
Novi direktor Milana Ivan Gazidis ima bizarnu stavku u ugovoru po kojoj ga kažnjavaju sa 100 evra, svaki put kada spomene svoj bivši klub Arsenal.

Ali njega nije briga, spreman je da žrtvuje deo svojih prihoda kako bi novim kolegama objasnio što treba da urade na primeru Tobdžija. Svestan je da će mu biti teško da ne priča o poslu na kojem je proveo proteklih devet godina, ali nada se da će njegov novi poslodavac od tih saveta profitirati.

SAD - London - Milan su ključne destinacije Ivana Gazdisa, od MLS-a, koji je praktično osnovao, preko Arsenala, kojem je udvostručio prihode, pa do Milana, koji će mu predstavljati najnoviji izazov u karijeri.

Ciljevi su jasni - najpre se mora izgraditi novi stadion. Ideja je postavljena, nema smisla renovirati San Siro, nego napraviti novi moderan stadion koji je prilagođen navijačima iz 21. veka. Zadatak samo jedan, stadion mora biti uvek pun. Njegovi šefovi naučili su to iz Juventusovog primera, a izgradnja bi trebalo da započetne vrlo brzo.

Druga tačka novog plana biće omladinska škola. U Arsenalu je imao cilj svake sezone da promoviše barem jednog igrača u seniorski tim iz omladinske akademije, a sada to želi i u Milanu. "Više Maldinija, manje Ronalda" je slogan pod kojim će se ubuduće sastavljati tim. Takođe, otkloniće hitno probleme sa finansijskim fer-plejom u UEFA.

Treći i najvažniji zadatak Ivana Gazdisa je da vrati Milan tamo gde tradicionalno pripada, u sam vrh Italije i Evrope.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar