Вакулко о тешким данима у Кијеву...

Раванели урлао, склонио ме из тима због сукоба са Хрватом, стално је имао изговоре! „Ако се вратим у Партизан, бићу спреман“, уверава украјински везиста.

Фудбал 15.12.2018 | 17:00
Вакулко о тешким данима у Кијеву...
Продисао је Јури Вакулко. Најпре га, што кажу фудбалери, „није било ни на мапи“, међутим, од почетка октобра вратио се позајмљени везиста Партизана на терен и почео редовно да игра у дресу Арсенала из Кијева.

Мада, ни капитен младе репрезентације Украјине није успео да заустави серију катастрофалних резултата своје екипе – десет пораза у последњих 12 кола – због којих повратник у елитни ранг зимује на дну табеле. Можда је један од разлога тог лошег низа сукоб председника Ивице Пирића из Хрватске и бившег тренера Фабриција Раванелија, који је према казивању централног везног разлог што дуго није играо.

„Кад сам стигао у Арсенал био сам спреман, осећао се добро, редовно тренирао, међутим, Раванели је увек имао изговор што ме не ставља у тим. Те „не трудим се“, те „нисам играо фудбал пола године“... Током седмице уигравао ме је са екипом планираном да стартује за викенд, међутим, није ми никад објаснио који су то фудбалски разлози због којих не играм“, истакао је Ваклуко у изјави за фоотбаллхуб.цом.уа.

Млади фудбалер је прошле зиме прошао пробу у Партизану, потписао уговор до јуна 2021, међутим, није се наиграо код Мирослава Ђукића (свега 109 минута на мечевима са Радником и Вождовцем), због чега је летос позајмљен Арсеналу. Очекивало се да проигра под палицом Раванелија, међутим, легендарни Италијан га ниједном није уврстио у протокол. Јури уверава да није због учинка на терену, већ односа на релацији тренер – управа.

„На пробној утакмици два тима, мало јаче сам стартовао на једног Бразилца, због чега се Раванели наљутио и почео да урла како не жели више да ме види у тиму. Зато ме је и избацио из њега. Схватили смо да разлози одстравњивања нису били фудбалски, већ је иза свега стајао сукоб тренера и нашег председника Ивице Пирића. Није тајна да смо Денис Балањук, још један играч и ја сарађивали и ранијие са Пирићем. Није он наш менаџер, већ пријатељ. А Раванели је, осим мене, склонио још петорицу играча. Да сам једини одстрањен могли бисмо да причамо како су у питању фудбалски разлози. Овако, нас шесторица смо морали да тренирамо одвојено од групе“.

После одласка Раванелија свануло је Јурију. Од утакмице са Ворлском почетком октобра почео је да игра, међутим, на осам сусрета до зимске паузе није дао гол, нити уписао асистенцију. Позајмица му важи до јуна, с тим да још нико са сигурношћу не може да тврди да ли ће се и кад вратити у Београд.

„У почетку ми је било потребно да уђем у форму, потом да будем регистрован за такмичења, али никад нисам добио праву прилику у Партизану. Тамо је 40 фудбалера на тренизима, успео сам да се пробијем у екипу од 18 фудбалера, али сам одиграо тек две званичне утакмице. Ако се вратим у Партизан, знам шта ме тамо чека. Под условом да се вратим, бићу спреман“, обећава Јури Вакулко.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар