Vakulko o teškim danima u Kijevu...

Ravaneli urlao, sklonio me iz tima zbog sukoba sa Hrvatom, stalno je imao izgovore! „Ako se vratim u Partizan, biću spreman“, uverava ukrajinski vezista.

Fudbal 15.12.2018 | 17:00
Vakulko o teškim danima u Kijevu...
Prodisao je Juri Vakulko. Najpre ga, što kažu fudbaleri, „nije bilo ni na mapi“, međutim, od početka oktobra vratio se pozajmljeni vezista Partizana na teren i počeo redovno da igra u dresu Arsenala iz Kijeva.

Mada, ni kapiten mlade reprezentacije Ukrajine nije uspeo da zaustavi seriju katastrofalnih rezultata svoje ekipe – deset poraza u poslednjih 12 kola – zbog kojih povratnik u elitni rang zimuje na dnu tabele. Možda je jedan od razloga tog lošeg niza sukob predsednika Ivice Pirića iz Hrvatske i bivšeg trenera Fabricija Ravanelija, koji je prema kazivanju centralnog veznog razlog što dugo nije igrao.

„Kad sam stigao u Arsenal bio sam spreman, osećao se dobro, redovno trenirao, međutim, Ravaneli je uvek imao izgovor što me ne stavlja u tim. Te „ne trudim se“, te „nisam igrao fudbal pola godine“... Tokom sedmice uigravao me je sa ekipom planiranom da startuje za vikend, međutim, nije mi nikad objasnio koji su to fudbalski razlozi zbog kojih ne igram“, istakao je Vakluko u izjavi za footballhub.com.ua.

Mladi fudbaler je prošle zime prošao probu u Partizanu, potpisao ugovor do juna 2021, međutim, nije se naigrao kod Miroslava Đukića (svega 109 minuta na mečevima sa Radnikom i Voždovcem), zbog čega je letos pozajmljen Arsenalu. Očekivalo se da proigra pod palicom Ravanelija, međutim, legendarni Italijan ga nijednom nije uvrstio u protokol. Juri uverava da nije zbog učinka na terenu, već odnosa na relaciji trener – uprava.

„Na probnoj utakmici dva tima, malo jače sam startovao na jednog Brazilca, zbog čega se Ravaneli naljutio i počeo da urla kako ne želi više da me vidi u timu. Zato me je i izbacio iz njega. Shvatili smo da razlozi odstravnjivanja nisu bili fudbalski, već je iza svega stajao sukob trenera i našeg predsednika Ivice Pirića. Nije tajna da smo Denis Balanjuk, još jedan igrač i ja sarađivali i ranijie sa Pirićem. Nije on naš menadžer, već prijatelj. A Ravaneli je, osim mene, sklonio još petoricu igrača. Da sam jedini odstranjen mogli bismo da pričamo kako su u pitanju fudbalski razlozi. Ovako, nas šestorica smo morali da treniramo odvojeno od grupe“.

Posle odlaska Ravanelija svanulo je Juriju. Od utakmice sa Vorlskom početkom oktobra počeo je da igra, međutim, na osam susreta do zimske pauze nije dao gol, niti upisao asistenciju. Pozajmica mu važi do juna, s tim da još niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da li će se i kad vratiti u Beograd.

„U početku mi je bilo potrebno da uđem u formu, potom da budem registrovan za takmičenja, ali nikad nisam dobio pravu priliku u Partizanu. Tamo je 40 fudbalera na trenizima, uspeo sam da se probijem u ekipu od 18 fudbalera, ali sam odigrao tek dve zvanične utakmice. Ako se vratim u Partizan, znam šta me tamo čeka. Pod uslovom da se vratim, biću spreman“, obećava Juri Vakulko.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar