Јокан се враћа у Чемпионшип?!

Србин кандидат да наследи некадашњег Анчелотијевог помоћника!

Фудбал 14.12.2018 | 15:15
Јокан се враћа у Чемпионшип?!
У Чемпионшипу је Славиша Јокановић бележио највеће успехе у каријери и сада би га још један члан енглеског друголигашког такмичења радо видео на својој клупи.

Према сазнањима енглеских медија, Славиша Јокановић је један од кандидата за клупу Рединга!

Пре неколико дана је отказ на клупи популарних Ројалса добио Пол Клемент, некадашњи помоћник КарлаАнчелотија у Челсију, Пари Сен Жермену, Реалу и Бајерну, а касније и самостални менаџер у Дербију и Свонсију је добио отказ због очајних резултата ове сезоне. Рединг је на 22. месту табеле Чемпионшипа, у зони испадања и не пише му се добро. Иако има више него солидан тим чије амбиције уочи сезоне су биле да се бори за улазак у Премијер лигу.

Ипак, Рединг је јако лоше почео сезону, има само четири победе на полусезони и у серији је од пет мечева без победе. Тај скор је Клемента коштао посла, али и директоре клуба Рона Гарлија  и Ђанлуку Нанија који су се питали за све. Сада се тражи наследник Клемента, а Јокановић је један од кандидата пошто је главна жеља управе пропала. Рединг је желео португалског стручњака Луиса Кастра из Виторије Гимараис, моћни агент Кија Јорабхјан је гурао те преговоре, али је на крају Португалац одбио.

Сада Рединг опет креће потрагу из почетка, а Јокановић је највећа жеља навијача. Озбиљан кандидат је и Редингова играчка легенда Фил Паркинсон који тренутно седи на клупи Болтона. Остале опције су Стив Брус, Мартин О’ Нил, Карлос Карваљал, Франческо Гвидолин, али њима се дају знатно мање шансе.

Скај спортс јавља да су Паркинсон и Јокановић фаворити. Интересантно, претпрошле сезоне је баш Рединг елиминисао Јокановића и Фулам у полуфиналу плеј-офа за пласман у Премијер лигу, али је у финалу на Вемблију испао на пенале од Хадерсфилда. Иначе, Јокановић се  помиње и као жеља турског гиаганта Фенербахчеа.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар