Канчелскис: Мурињо је изгубио респект великих играча!

Бивши дефанзивац Манчестер јунајтеда, Андреј Канчелскис, критиковао је рад менаџера Жозеа Муриња.

Фудбал 15.12.2018 | 13:00
Канчелскис: Мурињо је изгубио респект великих играча!
Канчелскис, који је одиграо 162 утакмице за Јунајтед и постигао 32 гола, сматра да је Португалац директан кривац за лоше резултате екипе у последње време.

Он сматра да је искусни стручњак у потпуности изгубио контролу над свлачионицом и да на својој страни нема највеће звезде тима, Давида де Хеу, Пола Погбу, Ромелуа Лукакуа.

"Он би требало све да чини срећним, али постоје ти играчи који ће вратити клуб у трку за титулу у Премијер лиги и за које не би смео да дозволи да изгубе фокус. Постоји очигледна тензија између њега и појединих играча и то је утицало на целу свлачионицу. Пре утакмице и на полувремену неопходно је имати позитивну атмосферу, али изгледа да је тамо сада притутно много тога што није добро и што утиче на играче и њихову игру и Мурињо мора да понесе одговорност за тако нешто. Јавно критиковање играча сигурно неће помоћи", сматра Канчелскис. 

Он је открио шта је основна разлика између некадашњих тимова Јунајтеда под Алексом Фергусоном и овог који сада води Мурињо. 

"Код Алекса Фергусона је свлачионица била пуна играча који су желели да се боре један за другога, за клуб и навијаче, а то изгледа да више није случај. Мурињо је крив, али и играчи сносе део одговорности. Играчи морају сами да се мотивишу и да желе да имају успеха, алу уместо тога дозвољавају да њихови лични проблеми испливају. Фергусон је био велики, мотивисао је играче да изађу и победе, зато је био тако успешан. Ако је неко желео да се истакне, није било шансе, он их је одстрањивао и можда је ово што сад видимо у Јунајтеду почетак истог." 

Јасно је да је мислио на Пола Погбу којег је Мурињо преселио на клупу у последња два првенствена меча. 

"Мислим да ће Погба на лето тражити да иде у реал. Мислим да његов стил игре не одговара Премијер лиги, вудћемо колико је добар ако заигра у Италији или Шпанији. Можда му не одговара стил игре Барселоне, али за Реал је савршен. Тамо ће имати више слободе у игри. У Јунајтеду није имао тај низ квалитетних игара и време је за промену. Ако жели да буде велики играч мора да нађе клуб чији ће му стил одговарати", закључио је бивши играч Манчестер јунајтеда.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар