Kančelskis: Murinjo je izgubio respekt velikih igrača!

Bivši defanzivac Mančester junajteda, Andrej Kančelskis, kritikovao je rad menadžera Žozea Murinja.

Fudbal 15.12.2018 | 13:00
Kančelskis: Murinjo je izgubio respekt velikih igrača!
Kančelskis, koji je odigrao 162 utakmice za Junajted i postigao 32 gola, smatra da je Portugalac direktan krivac za loše rezultate ekipe u poslednje vreme.

On smatra da je iskusni stručnjak u potpunosti izgubio kontrolu nad svlačionicom i da na svojoj strani nema najveće zvezde tima, Davida de Heu, Pola Pogbu, Romelua Lukakua.

"On bi trebalo sve da čini srećnim, ali postoje ti igrači koji će vratiti klub u trku za titulu u Premijer ligi i za koje ne bi smeo da dozvoli da izgube fokus. Postoji očigledna tenzija između njega i pojedinih igrača i to je uticalo na celu svlačionicu. Pre utakmice i na poluvremenu neophodno je imati pozitivnu atmosferu, ali izgleda da je tamo sada pritutno mnogo toga što nije dobro i što utiče na igrače i njihovu igru i Murinjo mora da ponese odgovornost za tako nešto. Javno kritikovanje igrača sigurno neće pomoći", smatra Kančelskis. 

On je otkrio šta je osnovna razlika između nekadašnjih timova Junajteda pod Aleksom Fergusonom i ovog koji sada vodi Murinjo. 

"Kod Aleksa Fergusona je svlačionica bila puna igrača koji su želeli da se bore jedan za drugoga, za klub i navijače, a to izgleda da više nije slučaj. Murinjo je kriv, ali i igrači snose deo odgovornosti. Igrači moraju sami da se motivišu i da žele da imaju uspeha, alu umesto toga dozvoljavaju da njihovi lični problemi isplivaju. Ferguson je bio veliki, motivisao je igrače da izađu i pobede, zato je bio tako uspešan. Ako je neko želeo da se istakne, nije bilo šanse, on ih je odstranjivao i možda je ovo što sad vidimo u Junajtedu početak istog." 

Jasno je da je mislio na Pola Pogbu kojeg je Murinjo preselio na klupu u poslednja dva prvenstvena meča. 

"Mislim da će Pogba na leto tražiti da ide u real. Mislim da njegov stil igre ne odgovara Premijer ligi, vudćemo koliko je dobar ako zaigra u Italiji ili Španiji. Možda mu ne odgovara stil igre Barselone, ali za Real je savršen. Tamo će imati više slobode u igri. U Junajtedu nije imao taj niz kvalitetnih igara i vreme je za promenu. Ako želi da bude veliki igrač mora da nađe klub čiji će mu stil odgovarati", zaključio je bivši igrač Mančester junajteda.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar