Предсједник ИТФ-а о Новаковом бојкоту...

Нисмо добили никакво писмо. . .  Дејвид Хагерти, председник Међународне тениске федерације (ИТФ), одбио је наводе да је Новак Ђоковић позвао на бојкот Дејвис купа.

Тенис 23.12.2018 | 09:30
Предсједник ИТФ-а о Новаковом бојкоту...
Већ неко време траје расправа о будућности екипних такмичења после реформисања Дејвис купа и Ђоковић се наводи као један од највећих противника новог формата.

Ђоковић, који је председник Савеза играча, наводно је послао писмо челницима светских федерација у којима истиче да ће тенисери бојковати Дејвис куп преко којег једино могу да се "квалификују" за Олимпијске игре у Токију 2020. године. 

Међутим, Хагерти је то демантовао. 

"Нисмо видели писмо, нисмо добили никакво писмо", рекао је Хагерти. 

Он је истакао да је чуо за ту причу, али да она до овог тренутка није потврђена. 

"Чули смо за то писмо, али га нисмо видели. Могу само да вам кажем шта смо говорили на састанку у Лондону са актерима, међу којима је било и неколико играча. Увек смо били отворени за расправу са играчима о квалификацијама за Олимпијске игре". 

Хагерти је свестан да ће ситуација око јединог екипног такмичења донети турбуленције. 

"Што се Токија тиче, квалификације постоје, али знамо да ће због промена у Дејвис купу бити неких околности и жалби. Имамо комитет и очекујемо то. Размишљаћемо о квалификацијама за Олимпијске игре 2024", закључио је председник ИТФ.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар