Predsjednik ITF-a o Novakovom bojkotu...

Nismo dobili nikakvo pismo. . .  Dejvid Hagerti, predsednik Međunarodne teniske federacije (ITF), odbio je navode da je Novak Đoković pozvao na bojkot Dejvis kupa.

Tenis 23.12.2018 | 09:30
Predsjednik ITF-a o Novakovom bojkotu...
Već neko vreme traje rasprava o budućnosti ekipnih takmičenja posle reformisanja Dejvis kupa i Đoković se navodi kao jedan od najvećih protivnika novog formata.

Đoković, koji je predsednik Saveza igrača, navodno je poslao pismo čelnicima svetskih federacija u kojima ističe da će teniseri bojkovati Dejvis kup preko kojeg jedino mogu da se "kvalifikuju" za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. 

Međutim, Hagerti je to demantovao. 

"Nismo videli pismo, nismo dobili nikakvo pismo", rekao je Hagerti. 

On je istakao da je čuo za tu priču, ali da ona do ovog trenutka nije potvrđena. 

"Čuli smo za to pismo, ali ga nismo videli. Mogu samo da vam kažem šta smo govorili na sastanku u Londonu sa akterima, među kojima je bilo i nekoliko igrača. Uvek smo bili otvoreni za raspravu sa igračima o kvalifikacijama za Olimpijske igre". 

Hagerti je svestan da će situacija oko jedinog ekipnog takmičenja doneti turbulencije. 

"Što se Tokija tiče, kvalifikacije postoje, ali znamo da će zbog promena u Dejvis kupu biti nekih okolnosti i žalbi. Imamo komitet i očekujemo to. Razmišljaćemo o kvalifikacijama za Olimpijske igre 2024", zaključio je predsednik ITF.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar