Мијатовић: У овом Реалу не видим ништа добро!

Бивши играч и челник Мадриђана разочаран играма првака Европе. "Не знам да ли је то због одласка Зидана и Роналда, недостатка појачања или су се играчи превисе истрошили на Светском првенству. Не знам прави разлог, али знам да не ваља".

Фудбал 14.12.2018 | 23:08
Мијатовић: У овом Реалу не видим ништа добро!
Предраг Мијатовић зна велома добро како је играти у Реал Мадриду. Дрес тог клуба са успехом је носио од 1996. до 1999. године и освојио Лигу шампиона, а потом је био и челник тог гиганта.

Реал којег сада прати није ни близу тима који је прошле сезоне освојио Лигу шампиона.

Мијатовића је посебно разочарао убедљив пораз од ЦСКА (0:3) на Сантјаго Бернабеу у последњем колу групне фазе најелитнијег клупског такмичења, најубедљивији пред домаћом публиком.

Московљани су други пут ове сезоне “узели меру” Мадриђанима.

"Од почетка сезоне покушавам да схватим зашто Реал не игра ни близу нивоу из претходних година. Не знам да ли је разлог за то одлазак Зинедина Зидана са клупе и Кристијана Роналда, недостатак појачања или су се играчи превисе истрошили на Светском првенству… Не знам због чега је то тако, али оно што знам је да тренутно у овом тиму не видим ништа добро и ако овако наставе, мислим да неће добро окончати сезону. Надам се да грешим", поручио је Мијатовић у разговору за "Кадену Сер".

"Овај меч против ЦСКА показао је да Реал Мадрид није срећан. Ако не буду достојно представљали клуб, навући ће гнев. Морају што пре да увиде шта не штима и да исправљају лоше ствари".

А атмосфера у тиму већ није најбоља, а и навијачи почињу да губе стпљење. Осетио је то и Иско на мечу против ЦСКА, када је зарадио звиџуке са трибина, након што им је одбрусио после промашене шансе "Шта хоћете од мене?".

Мијатовић сматра да то није био велики испад играча Реала.

"Оно што је урадио Иско није баш било толико страшно. Такве реакције су мање-више очекиване, ако се у обзир узме како је текла утакмица, да је било нервозе, тензије и незадовољства. Једноствано увек има тих варница када ствари крену наопако по екипу, тако да том његовом испаду не бих придавао много значаја", рекао је Мијатовић.

Он је навео да је Реал само неколико пута засијао ове сезоне, као против Роме у претходном колу Лиге шампиона и Плзена нешто раније, али да то није довољно за актуелног шампиона Европе.

"То је мало, морају много боље да играју у наставку, јер ће остали тимови бити веома спремни".

Бивши репрезентативац Југославије, ипак, верује да није све изгубљено за екипу Сантјага Соларија.

"Убеђен сам да ће се Реал опоравити и вратити на свој ниво. Прва прилика је наступ на Светском клупском првенству, али морају брзо да анализирају грешке и исправе их. Неће бити лако, али верујем да могу да пронађу начин да у наставку сезоне буду бољи", поручио је Предраг Мијатовић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Реалност

15.12.2018 00:48

Ма дај све је то бизнис и муцка,ја сам окренуо давно главу од навијања,мозес ти да гледас фудбал цисто да узивас у вестинама фудбалера,али навијати за некога и нервирати се је скроз беспотребно.

ОДГОВОРИТЕ