ЦСКА се уписао у историју и исписао из Европе!

Руски клуб други пут ове сезоне победио шампиона Европе, али на пролеће неће учествовати ни у Лиги Европе. Такмичење у ЛШ из Групе Г настављају Реал и Рома, Викторија ће у ЛЕ.

Фудбал 13.12.2018 | 17:00
ЦСКА се уписао у историју и исписао из Европе!
ЦСКА је ове сезоне у Лиги шампиона два пута победио Реал Мадрид. После Москве, првак Европе пао је и на Сантајгу Бернабеу – 3:0 (2:0). Није ни гол примио...

Међутим, два тријумфа против "краљевског клуба" и максималних шест бодова, односно један освојен за "армејце" против Викторије Плзен у Чешкој, нису били довољни ни за Лигу Европе. Тамо ће чешки представник, који је код куће победио Рому – 2:1 (0:0).

ЦСКА је постао јединствен случај у Лиги шампиона. Победио је актуелног првака Европе два пута у групној фази, Реал му из два меча није дао гол, али је завршио наступ у Европи! ЦСКА је Реалу нанео најубедљивији пораз на Бернабеу у историји његових наступа у Европи.

Викторија и ЦСКА такмичење у Групи Г завршили су са по седам бодова, али се екипа из Плзена докопала Лиге Европе због бољег међусобног скора.

ТАБЕЛА: Реал Мадрид 12, Рома 9, Викторија 7, ЦСКА 7 бодова.

ЦСКА је у другом мечу понизио Реал пред својим навијачима. Пошто је Асенсио погодио пречку, а Игор Акинфејев у неколико наврата добрим одбранама сачувао гол, уследила је казна.

Текао је 37. минут када је Арнар Сигурдсон повукао напад кроз средину, а када је тежиште пребацио на леву страну терена, лопту је проследио до Федора Чалова. Млади 20-годишњи руски фудбалер се "лажњаком" окренуо са десне на леву ногу и са ивице шеснаестерца полувисоко лопту пласирао у десни угао, иза леђа Куртое.

Белгијанац је у 42. минуту добром интервенцијом само за тренутак сачувао мрежу после лепог дуплог паса и ударца Фернандеса, али се лопта одбила на "другу стативу", где је у налету био Георги Шењиков и рутински је спаковао у мрежу.

Покушаји Реала да што пре постигне гол у другом полувремену нису донели резултат, па је ЦСКА у 73. преко Сигурдсона постигао и трећи гол. Исланђанин је шутирао у даљи угао, али је то био одмерен и врло прецизан ударац по земљи.

Међутим, ових 3:0 нису помогли Русима да настави такмичење у Европи. Викторија је код куће победила Рому 2:1 и тако осигурала треће место.

Стрелци за домаћина били су Јан Коварик у 62. и Томаш Чори у 72. минуту. Између два гола Викторије, римска "вучица" успела је да изједначи преко Ченгиза Ундера у 68.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар