CSKA se upisao u istoriju i ispisao iz Evrope!

Ruski klub drugi put ove sezone pobedio šampiona Evrope, ali na proleće neće učestvovati ni u Ligi Evrope. Takmičenje u LŠ iz Grupe G nastavljaju Real i Roma, Viktorija će u LE.

Fudbal 13.12.2018 | 17:00
CSKA se upisao u istoriju i ispisao iz Evrope!
CSKA je ove sezone u Ligi šampiona dva puta pobedio Real Madrid. Posle Moskve, prvak Evrope pao je i na Santajgu Bernabeu – 3:0 (2:0). Nije ni gol primio...

Međutim, dva trijumfa protiv "kraljevskog kluba" i maksimalnih šest bodova, odnosno jedan osvojen za "armejce" protiv Viktorije Plzen u Češkoj, nisu bili dovoljni ni za Ligu Evrope. Tamo će češki predstavnik, koji je kod kuće pobedio Romu – 2:1 (0:0).

CSKA je postao jedinstven slučaj u Ligi šampiona. Pobedio je aktuelnog prvaka Evrope dva puta u grupnoj fazi, Real mu iz dva meča nije dao gol, ali je završio nastup u Evropi! CSKA je Realu naneo najubedljiviji poraz na Bernabeu u istoriji njegovih nastupa u Evropi.

Viktorija i CSKA takmičenje u Grupi G završili su sa po sedam bodova, ali se ekipa iz Plzena dokopala Lige Evrope zbog boljeg međusobnog skora.

TABELA: Real Madrid 12, Roma 9, Viktorija 7, CSKA 7 bodova.

CSKA je u drugom meču ponizio Real pred svojim navijačima. Pošto je Asensio pogodio prečku, a Igor Akinfejev u nekoliko navrata dobrim odbranama sačuvao gol, usledila je kazna.

Tekao je 37. minut kada je Arnar Sigurdson povukao napad kroz sredinu, a kada je težište prebacio na levu stranu terena, loptu je prosledio do Fedora Čalova. Mladi 20-godišnji ruski fudbaler se "lažnjakom" okrenuo sa desne na levu nogu i sa ivice šesnaesterca poluvisoko loptu plasirao u desni ugao, iza leđa Kurtoe.

Belgijanac je u 42. minutu dobrom intervencijom samo za trenutak sačuvao mrežu posle lepog duplog pasa i udarca Fernandesa, ali se lopta odbila na "drugu stativu", gde je u naletu bio Georgi Šenjikov i rutinski je spakovao u mrežu.

Pokušaji Reala da što pre postigne gol u drugom poluvremenu nisu doneli rezultat, pa je CSKA u 73. preko Sigurdsona postigao i treći gol. Islanđanin je šutirao u dalji ugao, ali je to bio odmeren i vrlo precizan udarac po zemlji.

Međutim, ovih 3:0 nisu pomogli Rusima da nastavi takmičenje u Evropi. Viktorija je kod kuće pobedila Romu 2:1 i tako osigurala treće mesto.

Strelci za domaćina bili su Jan Kovarik u 62. i Tomaš Čori u 72. minutu. Između dva gola Viktorije, rimska "vučica" uspela je da izjednači preko Čengiza Undera u 68.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar