Мијаиловић нови-стари предсједник, Бен најбољи у 2018.

Нови-стари председник Црвене звезде је Светозар Мијаиловић за кога је гласала већина чланова клуба изашлих на изборе.  Најбољи су Бен и Борјан, а Павков је дао најлепши гол.  На свечаности у хотелу "Хајат" ФК Црвена звезда прогласила најбоље играче у 2018. години, док је Милан Павков власник најлепшег гола.

Фудбал 13.12.2018 | 15:45
Мијаиловић нови-стари предсједник, Бен најбољи у 2018.
Током "Црвено-беле вечери" су поред проглашења резултата избора у клубу, биран је и најбољи играч у избору играча, омиљени фудбалер навијача и најбољи фудбалери у млађим категоријама Звезде, као и најлепши гол ове године.

На изборе је изашло 967 чланова, 3 листића су била неважећа, а 943 члана су гласала да Светозар Мијаиловић постане председник Звезде у новом четворогодишњем мандату. 

Они су имали опцију да бирају "за" или "против" пошто је Мијаиловић био једини кандидат. 

Најлепшим голом је проглашен погодак Милана Павкова против Ливерпула у Лиги шампиона. Њему је награду уручио некадашњи стрелац Звезде Душан Савић. 

Омиљени играч у избору навијача је голман Милан Борјан који је својим одличним одбранама олакшао пут свог тима током претходних годину и по дана.

"Желео бих да се захвалим за ову предивну награда посебно што је од навијача, мислим да и следеће године треба да уђемо у Лигу шампиона и направимо још боље резултате",рекао је Борјан. 

Најбољи фудбалер у избору саиграча је Мохамед Ел Фарду Бен. 

Изабрани су и најбољи појединци у млађим категоријама Звезде. 

Најбољи млађи пионир је Лазар Ђурић, најбољи пионир је бек Виктор Радојевић, Никола Митљикић је најбољи млађи кадет. 

У категорији кадета, испред осталих је рођени Новосађанин Илија Бабић, а код омладинаца предњачи Богдан Јочић.

Мохамед Ел Фарду Бен изабран је за најбољег играча Црвене звезде у 2018. години у избору саиграча.
Нападач са Коморских Острва, стрелац 26 голова ове године, награду је добио од легенде црвено-белих Драгана Џајића на свечаности Црвене звезде у хотелу Хајат.

У избору навијача признање за најбољег добио је голман Милан Борјан, док је за најлепши гол, логично, проглашен је Милана Павкова и то други у победи над Ливерпулом (2:0) у Лиги шампиона.

Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић истакао је да је поносан на све урађено у овој години, у којој је освојена титула првака Србије и изборен историјски пласман у Лигу шампиона, и да је такав успех био само сан пре три године.

"Имамо много разлога за задовољство ове године, која је за памћење. После 26 година смо изборили европско пролеће и освојили титулу уверљиво... Први смо тим који је од првог кола квалификација дошао до Лиге шампиона. Десио се Салцбург и спектакларни меч, што је пре три године био само сан. Поносан сам", рекао је Терзић.

Терзић је посебно нагласио успехе у дебитанском наступу у елитном такмичењу у овом формату.

"Причали су да нећемо прећи центар у "групи смрти", а ми сваком великану дали гол. Победа над Ливерпулом препричаваће се деценијама", рекао је Терзић и подсетио да је дуг значајно смањен и најавио наставак улагања у инфраструктуру.

Председник ФК Црвена звезда Светозар Мијаиловић реизабран је на том месту, пошто је као једини кандидат добио поверење на изборима. За Мијаиловића су гласала 943 члана, 21 је био против, уз три неважећа, па је добио нови четворогодишњи мандат.

"Част и велика обавеза је испред мене, обавезује ме да наставим рад са овим успешним тимом. Први циљ сада је освајање 'дупле круне' у Србији", рекао је Мијаиловић.

Мијаиловићу је ово трећи мандат с обзиром на то да је на челу клуба био од 1987. до 1993. године, а на исту функцију се вратио 2014. године.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар