Mijailović novi-stari predsjednik, Ben najbolji u 2018.

Novi-stari predsednik Crvene zvezde je Svetozar Mijailović za koga je glasala većina članova kluba izašlih na izbore.  Najbolji su Ben i Borjan, a Pavkov je dao najlepši gol.  Na svečanosti u hotelu "Hajat" FK Crvena zvezda proglasila najbolje igrače u 2018. godini, dok je Milan Pavkov vlasnik najlepšeg gola.

Fudbal 13.12.2018 | 15:45
Mijailović novi-stari predsjednik, Ben najbolji u 2018.
Tokom "Crveno-bele večeri" su pored proglašenja rezultata izbora u klubu, biran je i najbolji igrač u izboru igrača, omiljeni fudbaler navijača i najbolji fudbaleri u mlađim kategorijama Zvezde, kao i najlepši gol ove godine.

Na izbore je izašlo 967 članova, 3 listića su bila nevažeća, a 943 člana su glasala da Svetozar Mijailović postane predsednik Zvezde u novom četvorogodišnjem mandatu. 

Oni su imali opciju da biraju "za" ili "protiv" pošto je Mijailović bio jedini kandidat. 

Najlepšim golom je proglašen pogodak Milana Pavkova protiv Liverpula u Ligi šampiona. Njemu je nagradu uručio nekadašnji strelac Zvezde Dušan Savić. 

Omiljeni igrač u izboru navijača je golman Milan Borjan koji je svojim odličnim odbranama olakšao put svog tima tokom prethodnih godinu i po dana.

"Želeo bih da se zahvalim za ovu predivnu nagrada posebno što je od navijača, mislim da i sledeće godine treba da uđemo u Ligu šampiona i napravimo još bolje rezultate",rekao je Borjan. 

Najbolji fudbaler u izboru saigrača je Mohamed El Fardu Ben. 

Izabrani su i najbolji pojedinci u mlađim kategorijama Zvezde. 

Najbolji mlađi pionir je Lazar Đurić, najbolji pionir je bek Viktor Radojević, Nikola Mitljikić je najbolji mlađi kadet. 

U kategoriji kadeta, ispred ostalih je rođeni Novosađanin Ilija Babić, a kod omladinaca prednjači Bogdan Jočić.

Mohamed El Fardu Ben izabran je za najboljeg igrača Crvene zvezde u 2018. godini u izboru saigrača.
Napadač sa Komorskih Ostrva, strelac 26 golova ove godine, nagradu je dobio od legende crveno-belih Dragana Džajića na svečanosti Crvene zvezde u hotelu Hajat.

U izboru navijača priznanje za najboljeg dobio je golman Milan Borjan, dok je za najlepši gol, logično, proglašen je Milana Pavkova i to drugi u pobedi nad Liverpulom (2:0) u Ligi šampiona.

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić istakao je da je ponosan na sve urađeno u ovoj godini, u kojoj je osvojena titula prvaka Srbije i izboren istorijski plasman u Ligu šampiona, i da je takav uspeh bio samo san pre tri godine.

"Imamo mnogo razloga za zadovoljstvo ove godine, koja je za pamćenje. Posle 26 godina smo izborili evropsko proleće i osvojili titulu uverljivo... Prvi smo tim koji je od prvog kola kvalifikacija došao do Lige šampiona. Desio se Salcburg i spektaklarni meč, što je pre tri godine bio samo san. Ponosan sam", rekao je Terzić.

Terzić je posebno naglasio uspehe u debitanskom nastupu u elitnom takmičenju u ovom formatu.

"Pričali su da nećemo preći centar u "grupi smrti", a mi svakom velikanu dali gol. Pobeda nad Liverpulom prepričavaće se decenijama", rekao je Terzić i podsetio da je dug značajno smanjen i najavio nastavak ulaganja u infrastrukturu.

Predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović reizabran je na tom mestu, pošto je kao jedini kandidat dobio poverenje na izborima. Za Mijailovića su glasala 943 člana, 21 je bio protiv, uz tri nevažeća, pa je dobio novi četvorogodišnji mandat.

"Čast i velika obaveza je ispred mene, obavezuje me da nastavim rad sa ovim uspešnim timom. Prvi cilj sada je osvajanje 'duple krune' u Srbiji", rekao je Mijailović.

Mijailoviću je ovo treći mandat s obzirom na to da je na čelu kluba bio od 1987. do 1993. godine, a na istu funkciju se vratio 2014. godine.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar