Заблистао на "Бернабеуу", Реал га пазарио!

Ако сте гледали реванш финала Копа Либертадорес, нисте могли, а да не приметите Езекијела Паласиоса. . .  Реал уграбио чудо из Ривера! До тада ће стрепети од њега?! Најталентованији фудбалер шампиона Јужне Америке се на лето сели у Мадрид.

Фудбал 14.12.2018 | 20:00
Заблистао на "Бернабеуу", Реал га пазарио!
Позорница је била његова - и искористио ју је!

Млади аргентински фудбалер Езекијел Паласиос заблистао је у реваншу финала Копа Либертадорес када је са својим Ривер Плејтом направио преокрет против Боке Јуниорс (3:1), за четврти трофеј шампиона Јужне Америке.

Ко је пажљиво гледао утакмицу, није могао да не примети Паласиоса који је "иницирао" феноменалну акцију код изједначујућег гола Ривера, уз невероватну енергију.

Управо то је и разлог због ког је Реал Мадрид одлучио да га задржи на "Сантјаго Бернабеуу", пошто "Марка" преноси да су се две стране договорили да Паласиос постане фудбалер "краљевског клуба" после Светског клупског првенства у Абу Дабију.

За сада није познато колико ће Реал платити за трансфер Аргентинца, али је јасно да ће Ривер после освојеног Копа Либертадорес - тражити и више.

Сантјаго Солари жели да његов земљак већ од јануара буде на располагању Реал Мадриду, док Ривер Плејт покушава да издејствује позајмицу на макар још шест месеци, правдајући то чињеницом да неће много играти у жестоком конкуренцији у престоници Шпаније.

Шпански медији јављају, Марка тврди: Реал Мадрид је и званично уграбио Езекијела Паласиоса!

Најталентованији фудбалер јужноамеричког шампиона Ривер Плејта ће се у летњем прелазном року преселити у Мадрид, али нема прецизних података о томе колико ће трансфер износити. Спекулише се сумама између 23.000.000 и 30.000.000 евра. Реалов план је био да Паласиос доће већ у јануару, али је Ривер успео да пролонгира трансфер до лета.

Занимљиво је да би Паласио могао да највећи успех у Риверовом дресу оствари баш против Реал Мадрида. И то у финалу Светског првенства за клубове. У Абу Дабију у петак почиње турнир континенталних шампиона, а Реал Мадрид и Ривер Плејт су фаворити да се састану у финалу ако пре тога елиминишу слабашне противнике из осталих конфедерација. Мадриђани су двоструки узастопни шампиони света, а Ривер има амбицију да им скине круну, осокољен великом победом над Боком Јуниорс у финалу Копа Либертадорес.

Паласио је највећи таленат у Риверовом тиму и играч око којег су копља ломили многи европски великани. Има само 20 година, игра у везном реду и поседује квалитете универзалца да игра на више позиција. За Ривер је дебитовао са само 17 година, а недавно је уписао и прве минуте у репрезентацији Аргентине.

Реал се окренуо политици довођење највећих светских талената, а Паласиос је само једно од имена у низу. Озбиљну улогу у Реалу већ има Марко Асенсио, а однедвано пут у првом тиму крчи суперталентовани Бразилац Винисијус Жуниор који је плаћен 45.000.000 евра. Исту суму је Реал платио и за још једно бразилско чудо – Родрига Гоеса. Али, он је остао на позајмици у Сантосу и прикључиће се Краљевићима наредног лета. На позајмицама су таленти попут Ашрафа Хакимија (Борусија Дортмунд), Андреја Лунина (Рајо Ваљекано) или Мартина Едегарда (Витесе), док на врата првог тима куца неколико младића из Б тима којима је Солари већ почео да даје неку минутажу.

ФОТО: Реутерс

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар