Zablistao na "Bernabeuu", Real ga pazario!

Ako ste gledali revanš finala Kopa Libertadores, niste mogli, a da ne primetite Ezekijela Palasiosa. . .  Real ugrabio čudo iz Rivera! Do tada će strepeti od njega?! Najtalentovaniji fudbaler šampiona Južne Amerike se na leto seli u Madrid.

Fudbal 14.12.2018 | 20:00
Zablistao na "Bernabeuu", Real ga pazario!
Pozornica je bila njegova - i iskoristio ju je!

Mladi argentinski fudbaler Ezekijel Palasios zablistao je u revanšu finala Kopa Libertadores kada je sa svojim River Plejtom napravio preokret protiv Boke Juniors (3:1), za četvrti trofej šampiona Južne Amerike.

Ko je pažljivo gledao utakmicu, nije mogao da ne primeti Palasiosa koji je "inicirao" fenomenalnu akciju kod izjednačujućeg gola Rivera, uz neverovatnu energiju.

Upravo to je i razlog zbog kog je Real Madrid odlučio da ga zadrži na "Santjago Bernabeuu", pošto "Marka" prenosi da su se dve strane dogovorili da Palasios postane fudbaler "kraljevskog kluba" posle Svetskog klupskog prvenstva u Abu Dabiju.

Za sada nije poznato koliko će Real platiti za transfer Argentinca, ali je jasno da će River posle osvojenog Kopa Libertadores - tražiti i više.

Santjago Solari želi da njegov zemljak već od januara bude na raspolaganju Real Madridu, dok River Plejt pokušava da izdejstvuje pozajmicu na makar još šest meseci, pravdajući to činjenicom da neće mnogo igrati u žestokom konkurenciji u prestonici Španije.

Španski mediji javljaju, Marka tvrdi: Real Madrid je i zvanično ugrabio Ezekijela Palasiosa!

Najtalentovaniji fudbaler južnoameričkog šampiona River Plejta će se u letnjem prelaznom roku preseliti u Madrid, ali nema preciznih podataka o tome koliko će transfer iznositi. Spekuliše se sumama između 23.000.000 i 30.000.000 evra. Realov plan je bio da Palasios doće već u januaru, ali je River uspeo da prolongira transfer do leta.

Zanimljivo je da bi Palasio mogao da najveći uspeh u Riverovom dresu ostvari baš protiv Real Madrida. I to u finalu Svetskog prvenstva za klubove. U Abu Dabiju u petak počinje turnir kontinentalnih šampiona, a Real Madrid i River Plejt su favoriti da se sastanu u finalu ako pre toga eliminišu slabašne protivnike iz ostalih konfederacija. Madriđani su dvostruki uzastopni šampioni sveta, a River ima ambiciju da im skine krunu, osokoljen velikom pobedom nad Bokom Juniors u finalu Kopa Libertadores.

Palasio je najveći talenat u Riverovom timu i igrač oko kojeg su koplja lomili mnogi evropski velikani. Ima samo 20 godina, igra u veznom redu i poseduje kvalitete univerzalca da igra na više pozicija. Za River je debitovao sa samo 17 godina, a nedavno je upisao i prve minute u reprezentaciji Argentine.

Real se okrenuo politici dovođenje najvećih svetskih talenata, a Palasios je samo jedno od imena u nizu. Ozbiljnu ulogu u Realu već ima Marko Asensio, a odnedvano put u prvom timu krči supertalentovani Brazilac Vinisijus Žunior koji je plaćen 45.000.000 evra. Istu sumu je Real platio i za još jedno brazilsko čudo – Rodriga Goesa. Ali, on je ostao na pozajmici u Santosu i priključiće se Kraljevićima narednog leta. Na pozajmicama su talenti poput Ašrafa Hakimija (Borusija Dortmund), Andreja Lunina (Rajo Valjekano) ili Martina Edegarda (Vitese), dok na vrata prvog tima kuca nekoliko mladića iz B tima kojima je Solari već počeo da daje neku minutažu.

FOTO: Reuters

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar