Срби ''тукли'' Хрвате тек после пенала!

Срећа у петерцима напустила Хрватску, победа Србије у Нишу! Српски ватерполисти су у Нишу победили Хрватску 11:9 (1:3, 3:2 ,1:1, 2:1, 4:2) после петераца, у мечу трећег кола групе Д квалификација за Светску лигу.

Остали спортови 13.12.2018 | 13:00
Срби ''тукли'' Хрвате тек после пенала!
Питање победника су решили петерци, гол Душана Мандића у последњој секунди регуларног дела утакмице за изједначење и упорност изабраника Дејана Савића.

Најефикаснији су у Србији били Филиповић са три и Душко Пијетловић са два поготка.

Србија је током читавог меча заостајала, погађала стативе и пречке, али одржала и висок ниво одбране и тако на крају успела да дочека своју прилику за тријумф. 

"Делфини" су одлично ушли у меч, раним голом Душка Пијетловића, а онда и фантастичним упливавањем Андрије Прлаиновића за петерац у другом минуту меча. 

Филиповић се намешта, шутира снажно и тресе пречку. Уследио је малерозан период наших ватерполиста јер је та пречка била тек прва од три у уводној четвртини. 

Хрвати први гол постижу у четвртом минуту када је прецизан био Анђело Шетка, а само минут касније већ су водили после поготка Хавијера Гарсије. 

Лорен Фатовић је то повећао на 3:1, а од тог тренутка све до 5:2 на минут и по до краја друге четвртине, Хрватска је имала пуну контролу игре и резултата. 

Помагало јој је и што је њен голман Иван Марцелић био изванредан. Међутим, на сцену у финишу првог дела игре ступају Прлаиновић и Пијетловић који са два гола у последњем минуту враћају утакмици неизвесност. 

Србија до изјендачења стиже голом Филиповића у трећој четвртини, али серију 3:0 прекида Фатовић голом из контре у четвртом минуту наставка за 6:5.

"Делфини" су лоше реализовали предност играча више, па су само до тог дела игре имали седам шанси и искористили тек две или три. Срећа није пратила наше ватерполисте ни у последњој четвртини када је Мандић погађао оквир гола, а Хрвати чували предност стечену голом Фатовића. 

Срећа у несрећи је била што се наша екипа добро бранила, па Хрватска није успевала да се одлепи. Један од преломних тренутака меча била је сјајна одбрана Митровића пред крај утакмице. 

Вукићевић је имао шансу да петерцем на два минута до краја практично реши питање победника, Митровић је одбранио, а у контри је сам на другој страни остао управо човек кога би Вукићевић чувао – Филип Филиповић. 

Он даје гол за 6:6, али само напад касније Маро Јоковић успева да "пробије" голмана Србије кроз руке уз много среће и Хрватска опет стиже до предности. 

Чак десет пута су српски ватерполисти погађали пречке и стативе током меча, али је Мандић у последњем нападу успео да погоди мрежу за 7:7, после чега су уследили петерци. 

Срећа, која је пратила "баракуде", тада их је напустила па су Јоковић и Вукићевић промашили петерце, Филиповић, Прлаиновић, Јакшић и Мандић су били сигурни и питање победника је било решено. 

Србија наредни меч у овом такмичењу игра 19. фебруара против Румуније код куће, после чега следи одлазак у Хрватску на реванш 12. марта.

ПЕТЕРЦИ: 

– Јоковић шутира, Митровић брани први петерац Хрватској
– Филиповић погађа први петерац Србије која води 1:0
– Вукићевић погађа стативу у другој серији за Хрватску
– Прлаиновић сигуран, Србија води 2:0
– Гарсија први даје гол за Хрватску, 2:1 за Србију.
– Јакшић прецизан, 3:1 за нашу селекцију.
– Фатовић даје гол, смањују Хрвати 3:2.
– Мандић решава питање победника, 4:2 у пенал серији, 11:9 за Србију! 

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар