Srbi ''tukli'' Hrvate tek posle penala!

Sreća u petercima napustila Hrvatsku, pobeda Srbije u Nišu! Srpski vaterpolisti su u Nišu pobedili Hrvatsku 11:9 (1:3, 3:2 ,1:1, 2:1, 4:2) posle peteraca, u meču trećeg kola grupe D kvalifikacija za Svetsku ligu.

Ostali sportovi 13.12.2018 | 13:00
Srbi ''tukli'' Hrvate tek posle penala!
Pitanje pobednika su rešili peterci, gol Dušana Mandića u poslednjoj sekundi regularnog dela utakmice za izjednačenje i upornost izabranika Dejana Savića.

Najefikasniji su u Srbiji bili Filipović sa tri i Duško Pijetlović sa dva pogotka.

Srbija je tokom čitavog meča zaostajala, pogađala stative i prečke, ali održala i visok nivo odbrane i tako na kraju uspela da dočeka svoju priliku za trijumf. 

"Delfini" su odlično ušli u meč, ranim golom Duška Pijetlovića, a onda i fantastičnim uplivavanjem Andrije Prlainovića za peterac u drugom minutu meča. 

Filipović se namešta, šutira snažno i trese prečku. Usledio je malerozan period naših vaterpolista jer je ta prečka bila tek prva od tri u uvodnoj četvrtini. 

Hrvati prvi gol postižu u četvrtom minutu kada je precizan bio Anđelo Šetka, a samo minut kasnije već su vodili posle pogotka Havijera Garsije. 

Loren Fatović je to povećao na 3:1, a od tog trenutka sve do 5:2 na minut i po do kraja druge četvrtine, Hrvatska je imala punu kontrolu igre i rezultata. 

Pomagalo joj je i što je njen golman Ivan Marcelić bio izvanredan. Međutim, na scenu u finišu prvog dela igre stupaju Prlainović i Pijetlović koji sa dva gola u poslednjem minutu vraćaju utakmici neizvesnost. 

Srbija do izjendačenja stiže golom Filipovića u trećoj četvrtini, ali seriju 3:0 prekida Fatović golom iz kontre u četvrtom minutu nastavka za 6:5.

"Delfini" su loše realizovali prednost igrača više, pa su samo do tog dela igre imali sedam šansi i iskoristili tek dve ili tri. Sreća nije pratila naše vaterpoliste ni u poslednjoj četvrtini kada je Mandić pogađao okvir gola, a Hrvati čuvali prednost stečenu golom Fatovića. 

Sreća u nesreći je bila što se naša ekipa dobro branila, pa Hrvatska nije uspevala da se odlepi. Jedan od prelomnih trenutaka meča bila je sjajna odbrana Mitrovića pred kraj utakmice. 

Vukićević je imao šansu da petercem na dva minuta do kraja praktično reši pitanje pobednika, Mitrović je odbranio, a u kontri je sam na drugoj strani ostao upravo čovek koga bi Vukićević čuvao – Filip Filipović. 

On daje gol za 6:6, ali samo napad kasnije Maro Joković uspeva da "probije" golmana Srbije kroz ruke uz mnogo sreće i Hrvatska opet stiže do prednosti. 

Čak deset puta su srpski vaterpolisti pogađali prečke i stative tokom meča, ali je Mandić u poslednjem napadu uspeo da pogodi mrežu za 7:7, posle čega su usledili peterci. 

Sreća, koja je pratila "barakude", tada ih je napustila pa su Joković i Vukićević promašili peterce, Filipović, Prlainović, Jakšić i Mandić su bili sigurni i pitanje pobednika je bilo rešeno. 

Srbija naredni meč u ovom takmičenju igra 19. februara protiv Rumunije kod kuće, posle čega sledi odlazak u Hrvatsku na revanš 12. marta.

PETERCI: 

– Joković šutira, Mitrović brani prvi peterac Hrvatskoj
– Filipović pogađa prvi peterac Srbije koja vodi 1:0
– Vukićević pogađa stativu u drugoj seriji za Hrvatsku
– Prlainović siguran, Srbija vodi 2:0
– Garsija prvi daje gol za Hrvatsku, 2:1 za Srbiju.
– Jakšić precizan, 3:1 za našu selekciju.
– Fatović daje gol, smanjuju Hrvati 3:2.
– Mandić rešava pitanje pobednika, 4:2 u penal seriji, 11:9 za Srbiju! 

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar