Добојлијама 10 година затвора

Окружни суд у Добоју осудио је Елдина Ахметовића Спречака, Дејана Међедовића, Зорана Михајловића и Драгана Панзаловића на укупно 10 година затвора за разбојништво, мучење и друго нељудско и понижавајуће поступање.

Република Српска 13.12.2018 | 11:45
Добојлијама 10 година затвора
Како се наводи у пресуди, у јутарњим сатима 25. марта ове године Ахметовић Спречак, његов малољетни брат и оштећени Осман И. возили су се аудијем, да би им се потом испред зграде Дома пензионера у Добоју придружили Међедовић, Михајловић и Панзаловић. На раскрсници у мјесту Присаде, малољетник је зауставио возило, изашли су из њега и опколили Османа. У пресуди се наводи како је четворка била смањене урачунљивости јер су претходно конзумирали алкохол и дрогу.

Оштећеном су наредили да скине патике, а Међедовић га је ухватио рукама око врата и оборио на земљу. Скинуо је патике и потом почео да бјежи. Стао је пред једну кућу и почео да лупа на врата како би се заштитио. Спречак, Међедовић, Михајловић и Панзаловић ушли су у возило и прошли поред куће, зауставили се и кренули према оштећеном. Осман је почео поново да бјежи, а малољетни возач га је пратио аутомобилом и ударио предњим лијевим дијелом. Од силине удара Осман је пао на земљу и задобио тешку тјелесну повреду у виду прелома лијеве бутне кости, рану, крвни подлив лијеве наткољенице и друге повреде.

Убацили су га у гепек и наставили даље да се возе. Спречак је разбио стакло које се налазило изнад оштећеног. Након одређеног времена зауставили су возило и избацили оштећеног, вратили се у возило и поново вратили на мјесто гдје је оштећени лежао, а Спречак је држећи неутврђени предмет ударио оштећеног шаком у потиљак и тражио да му да све из џепова. Осман му је дао новчаник у којем је било између четири и пет КМ и мобилни телефон Самсунг С3. Такође, узели су и његово возило.

Спречак је осуђен на шест година затвора за разбојништво и наношење тешких повреда, Међедовић и Михајловић на годину и шест мјесеци, а Панзаловић на једну годину затвора за злостављање, мучење и друго нељудско и понижавајуће поступање.

Спречаку се урачунава вријеме проведено у притвору од 9. априла ове године, а сви се ослобађају плаћања трошкова суђења.

(Клиx.ба)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тигар

13.12.2018 11:42

Мало су говна И добила требали су по десет...минимум брат брату...

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

13.12.2018 13:03

У сунце ти ј...ем зарко...И ЕВО ГДЈЕ ПРОБЛЕМ ОВЕ НАЗОВИ ДРЗАВЕ...ЗНАЦИ И КАД УБИЈЕС БОЉЕ ПРОДЈЕС..ЗАТО ПАМЕТ У ГЛАВУ И НЕДАЈТЕ ДА ВАС ИКО ЈАСИ.УДРИ НАПАДАЧА И ИДЕС ГОДИНУ У АПС

ОДГОВОРИТЕ