Dobojlijama 10 godina zatvora

Okružni sud u Doboju osudio je Eldina Ahmetovića Sprečaka, Dejana Međedovića, Zorana Mihajlovića i Dragana Panzalovića na ukupno 10 godina zatvora za razbojništvo, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

Republika Srpska 13.12.2018 | 11:45
Dobojlijama 10 godina zatvora
Kako se navodi u presudi, u jutarnjim satima 25. marta ove godine Ahmetović Sprečak, njegov maloljetni brat i oštećeni Osman I. vozili su se audijem, da bi im se potom ispred zgrade Doma penzionera u Doboju pridružili Međedović, Mihajlović i Panzalović. Na raskrsnici u mjestu Prisade, maloljetnik je zaustavio vozilo, izašli su iz njega i opkolili Osmana. U presudi se navodi kako je četvorka bila smanjene uračunljivosti jer su prethodno konzumirali alkohol i drogu.

Oštećenom su naredili da skine patike, a Međedović ga je uhvatio rukama oko vrata i oborio na zemlju. Skinuo je patike i potom počeo da bježi. Stao je pred jednu kuću i počeo da lupa na vrata kako bi se zaštitio. Sprečak, Međedović, Mihajlović i Panzalović ušli su u vozilo i prošli pored kuće, zaustavili se i krenuli prema oštećenom. Osman je počeo ponovo da bježi, a maloljetni vozač ga je pratio automobilom i udario prednjim lijevim dijelom. Od siline udara Osman je pao na zemlju i zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu preloma lijeve butne kosti, ranu, krvni podliv lijeve natkoljenice i druge povrede.

Ubacili su ga u gepek i nastavili dalje da se voze. Sprečak je razbio staklo koje se nalazilo iznad oštećenog. Nakon određenog vremena zaustavili su vozilo i izbacili oštećenog, vratili se u vozilo i ponovo vratili na mjesto gdje je oštećeni ležao, a Sprečak je držeći neutvrđeni predmet udario oštećenog šakom u potiljak i tražio da mu da sve iz džepova. Osman mu je dao novčanik u kojem je bilo između četiri i pet KM i mobilni telefon Samsung S3. Takođe, uzeli su i njegovo vozilo.

Sprečak je osuđen na šest godina zatvora za razbojništvo i nanošenje teških povreda, Međedović i Mihajlović na godinu i šest mjeseci, a Panzalović na jednu godinu zatvora za zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

Sprečaku se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 9. aprila ove godine, a svi se oslobađaju plaćanja troškova suđenja.

(Klix.ba)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tigar

13.12.2018 12:42

Malo su govna I dobila trebali su po deset...minimum brat bratu...

ODGOVORITE
Name

kuku nama sa nama

13.12.2018 14:03

U sunce ti j...em zarko...I EVO GDJE PROBLEM OVE NAZOVI DRZAVE...ZNACI I KAD UBIJES BOLJE PRODJES..ZATO PAMET U GLAVU I NEDAJTE DA VAS IKO JASI.UDRI NAPADAČA I IDES GODINU U APS

ODGOVORITE