На празник унесемо и до 6000 калорија

Мерите се два пута недељно и подсећајте се колико ћете морати да вежбате да бисте потрошили све што поједете.

Здравље 13.12.2018 | 11:36
На празник унесемо и до 6000 калорија
То је савет стручњака пред празнике.

Већина људи се угоји око два килограма током сезоне слава и празника, али су научници открили да редовно мерење и подсећање на неке основне савете у вези са исхраном могу то да спрече.

Стручњаци са Универзитета у Бирмингему и Лоубороуу пратили су 272 волонтера током празника и годину дана раније. Учесници су претежно били женског пола, просечне старости око 44 године и подељени у две групе.

Половини су дати основни савети о избегавању преједања, од њих је тражено да се мере два пута недељно, а друга половина је требало уобичајено да се понаша.

Резултати су показали да је група којој нису дати никакви савети набацила 370 грама од новембра до јануара.

Друга група се није угојила, штавише, скинули су око 130 грама.

Стручњаци истичу да на дан празника људи унесу чак и до 6.000 калорија, што је три пута више од препорученог дневног уноса.

Неке "интервенције", попут редовног мерења или подсећања себе на количину калорија које уносите, могле би да вам помогну да не претерате.

Добијање на килажи ње реткост током празника, и иако није реч о добијању неког великог броја килограма, стручњаци кажу да те килограме најчешће не скинемо касније, већ се они годинама накупљају.

Дакле, у реду је да се мало почастите за празнике, али имајте на уму да је потребно 33 минута хода да бисте потрошили калорије унете једном чашом вина.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар