Играчи Булса се жалили синдикату због додатног тренинга?!

У Чикаго Булсима тренутно влада "распад" система, а промена тренера само је додатно закомпликовала већ лошу сезону.

Кошарка 14.12.2018 | 09:30
Играчи Булса се жалили синдикату због додатног тренинга?!
Иако су претходне две године радили са Џимом Бојленом као помоћним тренером, којем је Фред Хојберг дао широка овлашћења па је често он спремао утакмице, његов систем је ипак изазвао побуну играча због "екстремних мера" које је предузео.

Наиме, након победе над Оклахома Ситијем 114:112, Булси су доживели дебакл против Бостон Селтикса који су славили усред Чикага 133:77. 

На том мечу Бојлен је изазвао бес играча јер је чак два пута мењао целу петорку у истом тренутку, а стартери нису играли последњих 21 минута. 

Због тога су се, кажу, осећали понижено. Када је Бојлен рекао да је то радио и Грег Попович, играчи су му узвратили: "Ми нисмо Сан Антонио, а ти ниси Грег Попович".

Потом их је Бојлен натерао да одмах после утакмице гледају снимак меча, док су још увек "свеже ране", а не сутрадан као што је то био обичај. 

Глас су одмах подигли најискуснији играчи попут Робина Лопеза, Зека Лавина и Џастина Холидеја, па су играчи имали двочасовни састанак уочи тог тренинга. 

Бојлен се у међувремену предомислио и отказао тренинг, претворивши га у састанак на терену, истакавши да то није учинио због гласина да ће га играчи бојкотовати. 

"То није истина. Неколико играча је сматрало да је тај тренинг претеран после тешке недеље коју су имали. Они морају да ми верују да ако их доведем на тренинг да ћу пазити на њихове ноге. Рашчистили смо то. Само има право на грешку. Ово је емотивни 'ролеркостер'. Нов тренер, тешка недеља, велика победа, а онда су нам испрашили дупе. Сви смо људи",рекао је Бојлен.

Како преносе амерички, медији, неки играчи су се чак обратили Асоцијацији играча, "забринути" због Бојленове тренерске тактике. 

"Нека и зову. Знам правила. Нема проблема. Не одустајем од онога шта ћемо радити, тренираћемо", рекао је Бојлен који има подршку челника клуба. 

Дан након хаоса Булси су опет изгубили, од Сакрамента 108:89, али су први пут ове сезоне били комплетни, јер су се после вишенедељне паузе због повреда вратили Крис Дан и Боби Портис. 

"Имали смо једно од бољих полувремена ове године у првом полувремену. Само нам је још тешко да усвојимо стил којим желимо да играмо свих 48 минута. Мој посао је да гурам момке до места које не могу да достигну сами. Да их изгурам из њихове комфорне зоне. За то ме плаћају", рекао је тренер Булса.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар