Igrači Bulsa se žalili sindikatu zbog dodatnog treninga?!

U Čikago Bulsima trenutno vlada "raspad" sistema, a promena trenera samo je dodatno zakomplikovala već lošu sezonu.

Košarka 14.12.2018 | 09:30
Igrači Bulsa se žalili sindikatu zbog dodatnog treninga?!
Iako su prethodne dve godine radili sa Džimom Bojlenom kao pomoćnim trenerom, kojem je Fred Hojberg dao široka ovlašćenja pa je često on spremao utakmice, njegov sistem je ipak izazvao pobunu igrača zbog "ekstremnih mera" koje je preduzeo.

Naime, nakon pobede nad Oklahoma Sitijem 114:112, Bulsi su doživeli debakl protiv Boston Seltiksa koji su slavili usred Čikaga 133:77. 

Na tom meču Bojlen je izazvao bes igrača jer je čak dva puta menjao celu petorku u istom trenutku, a starteri nisu igrali poslednjih 21 minuta. 

Zbog toga su se, kažu, osećali poniženo. Kada je Bojlen rekao da je to radio i Greg Popovič, igrači su mu uzvratili: "Mi nismo San Antonio, a ti nisi Greg Popovič".

Potom ih je Bojlen naterao da odmah posle utakmice gledaju snimak meča, dok su još uvek "sveže rane", a ne sutradan kao što je to bio običaj. 

Glas su odmah podigli najiskusniji igrači poput Robina Lopeza, Zeka Lavina i Džastina Holideja, pa su igrači imali dvočasovni sastanak uoči tog treninga. 

Bojlen se u međuvremenu predomislio i otkazao trening, pretvorivši ga u sastanak na terenu, istakavši da to nije učinio zbog glasina da će ga igrači bojkotovati. 

"To nije istina. Nekoliko igrača je smatralo da je taj trening preteran posle teške nedelje koju su imali. Oni moraju da mi veruju da ako ih dovedem na trening da ću paziti na njihove noge. Raščistili smo to. Samo ima pravo na grešku. Ovo je emotivni 'rolerkoster'. Nov trener, teška nedelja, velika pobeda, a onda su nam isprašili dupe. Svi smo ljudi",rekao je Bojlen.

Kako prenose američki, mediji, neki igrači su se čak obratili Asocijaciji igrača, "zabrinuti" zbog Bojlenove trenerske taktike. 

"Neka i zovu. Znam pravila. Nema problema. Ne odustajem od onoga šta ćemo raditi, treniraćemo", rekao je Bojlen koji ima podršku čelnika kluba. 

Dan nakon haosa Bulsi su opet izgubili, od Sakramenta 108:89, ali su prvi put ove sezone bili kompletni, jer su se posle višenedeljne pauze zbog povreda vratili Kris Dan i Bobi Portis. 

"Imali smo jedno od boljih poluvremena ove godine u prvom poluvremenu. Samo nam je još teško da usvojimo stil kojim želimo da igramo svih 48 minuta. Moj posao je da guram momke do mesta koje ne mogu da dostignu sami. Da ih izguram iz njihove komforne zone. Za to me plaćaju", rekao je trener Bulsa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar