Тринкијери: Добили, изгубили, па опет добили!

Тренер Партизана оценио да је у мечу против Асвела пресудила велика жеља за победом, коју су имали његови играчи.  Партизан "преживео" Француску! Црно-бели у Вилербану савладали Асвел и ухватили "последњи воз" за пласман у Топ 16 фазу Еврокупа.

Кошарка 13.12.2018 | 09:00
Тринкијери: Добили, изгубили, па опет добили!
Кошаркаши Партизана у последњем минуту утакмице су са "плус седам" спали само на минималну предност, али су слободним бацањима Вање Маринковића и промашеном тројком Мантаса Калниетиса дошли до тријумфа (75:78) којим су задржали наду да ће од Нове године бити учесници Топ 16 фазе Еврокупа.

Црно-бели су поправили скор на 3-6, а домаћин пао на 6-3 и биће други у Ц групи, иза Валенсије (7-2).

"Ову утакмицу смо добили, изгубили, па опет добили", рекао је Андреа Тринкијери на конференцији за новинаре, а пренео сајт црно-белих.

"Последњи минут меча је био невероватан. Направили смо много грешака, али верујем да је битније оно што смо урадили, него оно што нисмо".

Он се посебно захвалио навијачима из Француске и Швајцарске, који су бодрили екипу Партизана у дворани "Астробал".

"Било је јако тешко играти против Асвела, али имали смо велику жељу за победом", додао је Италијан.

Партизан идуће среде дочекује Турк Телеком (3-5), у потенцијално одлучујућој утакмици за четврто место у групи и пласман у Топ 16.

Партизан "преживео" Француску! Црно-бели у Вилербану савладали Асвел и ухватили "последњи воз" за пласман у Топ 16 фазу Еврокупа.

"Победи или иди кући", рекао је Андреа Тринкијери пред полазак у Француску, на меч претпоследњег кола прве фазе Еврокупа.

То "иди кући" значило је да би у случају пораза од Асвела његов тим изгубио све шансе за пролаз у Топ 16 и да би меч против Турк Телекома идуће среде био за њих лишен такмичарског значаја.

И црно-бели су одговорили изазову, остваривши трећу победу у групи Ц, а прву на пет мечева у гостима.

Одлучујуће поене постигао је Вања Маринковић са линије за слободна бацања 15 секунди пре краја. Домаћин је могао до изједначења преко Мантаса Калниетиса, али је искусни Литванац промашио тројку из угла...

Уследило је велико славље, прво играча и чланова стручног штаба на терену, а онда и са навијачима из Француске и других земаља западне Европе, који су бодрили Величковића и другове у дворани "Астробал".

Сада је потребно да савладају и Турк Телеком, можда уз надокнаду "минус пет" из Анкаре. Није сигурно да ће то бити довољно, важни су резултати још неких мечева, али нада ће свакако живети још недељу дана.

Црно-бели су били бољи у првих 25 минута, иако неки од кључних играча (Загорац, Маринковић, Си, Јанковић) у том периоду нису постигли ни поен.

Асвел је средином треће деонице преузео вођство, али на кратко. Предност је до краја меча 11 пута прешла са једне на другу страну, а Партизан је више није испуштао након поготка Алексеја Николића за 69:70 у 37. минуту.

После тројке Еј Џеј Слотера у 35. минуту (67:65), Маринковић је узвратио истом мером (67:68), након чега су Београђани били смиренији, концентрисанији и прецизнији у реализацији напада.

Шест поена заредом постигао је Џок Лендејл и у 39. минуту је тим Звездана Митровића био у "нокдауну" - 69:76.

Имао је Партизан и лопту у свом поседу, али две узастопне грешке водиле су лаким кошевима домаћих за 73:76.

Лендејл је затим у неколико секунди прешао пут од јунака до трагичара, када је промашио два слободна бацања, док је Миро Билан после бројних промашаја смогао снаге да оба пута погоди - 75:76.

Партизанов опстанак у Европи био је "на црти" у последњих 17 секунди. За разлику од неких ранијих утакмица, Тринкијеријева чета имала је и квалитета и оно зрнце среће које је обично неопходно за велики резултат.

Какви су све расплети могући у последњем колу, остаје да се види после меча Турк Телеком - Тренто, који је на програму у среду.

Црно-белима због лошијег скора у међусобним дуелима не би одговарало да тријумфују Италијани. У исто време, није искључено да оду даље на рачун Зенита, од кога имају бољи скор. Услов за то је да Асвел победи у Русији. Али, о том потом...

Асвел (6-3) - Партизан (3-6) 75:78 (12:17, 20:20, 25:19, 18:22)!

АСВЕЛ: Маледон 5 (6ск), Каба 4 (5ск, 2блк), Слотер 7 (3ас, 4укр), Калниетис 10 (3ск, 7ас, 3укр), Галиу, Нуа 2, Со, Билан 17 (7ск), Жан-Шарл 6 (4ск), Нелсон 7 (3ск, 3ас), Лајти 10 (3ас), Кауди 7.

ПАРТИЗАН: Пејџ 15 (тројке 2/4, 6ас, 3изг), Си (5ск), Маринковић 11 (тројке 3/3), Гегић 4, Величковић 2 (7ск, 3ас, 3изг), Пецарски, Гавриловић, Загорац 6 (3ск, 2ас), Јанковић, Лендејл 15 (за два 7/7, бацања 1/4, 10ск, 2укр, 3изг), Гагић 10 (за два 2/6, бацања 6/6, 4ск), Николић 15 (4ск, 4изг).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар