Trinkijeri: Dobili, izgubili, pa opet dobili!

Trener Partizana ocenio da je u meču protiv Asvela presudila velika želja za pobedom, koju su imali njegovi igrači.  Partizan "preživeo" Francusku! Crno-beli u Vilerbanu savladali Asvel i uhvatili "poslednji voz" za plasman u Top 16 fazu Evrokupa.

Košarka 13.12.2018 | 09:00
Trinkijeri: Dobili, izgubili, pa opet dobili!
Košarkaši Partizana u poslednjem minutu utakmice su sa "plus sedam" spali samo na minimalnu prednost, ali su slobodnim bacanjima Vanje Marinkovića i promašenom trojkom Mantasa Kalnietisa došli do trijumfa (75:78) kojim su zadržali nadu da će od Nove godine biti učesnici Top 16 faze Evrokupa.

Crno-beli su popravili skor na 3-6, a domaćin pao na 6-3 i biće drugi u C grupi, iza Valensije (7-2).

"Ovu utakmicu smo dobili, izgubili, pa opet dobili", rekao je Andrea Trinkijeri na konferenciji za novinare, a preneo sajt crno-belih.

"Poslednji minut meča je bio neverovatan. Napravili smo mnogo grešaka, ali verujem da je bitnije ono što smo uradili, nego ono što nismo".

On se posebno zahvalio navijačima iz Francuske i Švajcarske, koji su bodrili ekipu Partizana u dvorani "Astrobal".

"Bilo je jako teško igrati protiv Asvela, ali imali smo veliku želju za pobedom", dodao je Italijan.

Partizan iduće srede dočekuje Turk Telekom (3-5), u potencijalno odlučujućoj utakmici za četvrto mesto u grupi i plasman u Top 16.

Partizan "preživeo" Francusku! Crno-beli u Vilerbanu savladali Asvel i uhvatili "poslednji voz" za plasman u Top 16 fazu Evrokupa.

"Pobedi ili idi kući", rekao je Andrea Trinkijeri pred polazak u Francusku, na meč pretposlednjeg kola prve faze Evrokupa.

To "idi kući" značilo je da bi u slučaju poraza od Asvela njegov tim izgubio sve šanse za prolaz u Top 16 i da bi meč protiv Turk Telekoma iduće srede bio za njih lišen takmičarskog značaja.

I crno-beli su odgovorili izazovu, ostvarivši treću pobedu u grupi C, a prvu na pet mečeva u gostima.

Odlučujuće poene postigao je Vanja Marinković sa linije za slobodna bacanja 15 sekundi pre kraja. Domaćin je mogao do izjednačenja preko Mantasa Kalnietisa, ali je iskusni Litvanac promašio trojku iz ugla...

Usledilo je veliko slavlje, prvo igrača i članova stručnog štaba na terenu, a onda i sa navijačima iz Francuske i drugih zemalja zapadne Evrope, koji su bodrili Veličkovića i drugove u dvorani "Astrobal".

Sada je potrebno da savladaju i Turk Telekom, možda uz nadoknadu "minus pet" iz Ankare. Nije sigurno da će to biti dovoljno, važni su rezultati još nekih mečeva, ali nada će svakako živeti još nedelju dana.

Crno-beli su bili bolji u prvih 25 minuta, iako neki od ključnih igrača (Zagorac, Marinković, Si, Janković) u tom periodu nisu postigli ni poen.

Asvel je sredinom treće deonice preuzeo vođstvo, ali na kratko. Prednost je do kraja meča 11 puta prešla sa jedne na drugu stranu, a Partizan je više nije ispuštao nakon pogotka Alekseja Nikolića za 69:70 u 37. minutu.

Posle trojke Ej Džej Slotera u 35. minutu (67:65), Marinković je uzvratio istom merom (67:68), nakon čega su Beograđani bili smireniji, koncentrisaniji i precizniji u realizaciji napada.

Šest poena zaredom postigao je Džok Lendejl i u 39. minutu je tim Zvezdana Mitrovića bio u "nokdaunu" - 69:76.

Imao je Partizan i loptu u svom posedu, ali dve uzastopne greške vodile su lakim koševima domaćih za 73:76.

Lendejl je zatim u nekoliko sekundi prešao put od junaka do tragičara, kada je promašio dva slobodna bacanja, dok je Miro Bilan posle brojnih promašaja smogao snage da oba puta pogodi - 75:76.

Partizanov opstanak u Evropi bio je "na crti" u poslednjih 17 sekundi. Za razliku od nekih ranijih utakmica, Trinkijerijeva četa imala je i kvaliteta i ono zrnce sreće koje je obično neophodno za veliki rezultat.

Kakvi su sve raspleti mogući u poslednjem kolu, ostaje da se vidi posle meča Turk Telekom - Trento, koji je na programu u sredu.

Crno-belima zbog lošijeg skora u međusobnim duelima ne bi odgovaralo da trijumfuju Italijani. U isto vreme, nije isključeno da odu dalje na račun Zenita, od koga imaju bolji skor. Uslov za to je da Asvel pobedi u Rusiji. Ali, o tom potom...

Asvel (6-3) - Partizan (3-6) 75:78 (12:17, 20:20, 25:19, 18:22)!

ASVEL: Maledon 5 (6sk), Kaba 4 (5sk, 2blk), Sloter 7 (3as, 4ukr), Kalnietis 10 (3sk, 7as, 3ukr), Galiu, Nua 2, So, Bilan 17 (7sk), Žan-Šarl 6 (4sk), Nelson 7 (3sk, 3as), Lajti 10 (3as), Kaudi 7.

PARTIZAN: Pejdž 15 (trojke 2/4, 6as, 3izg), Si (5sk), Marinković 11 (trojke 3/3), Gegić 4, Veličković 2 (7sk, 3as, 3izg), Pecarski, Gavrilović, Zagorac 6 (3sk, 2as), Janković, Lendejl 15 (za dva 7/7, bacanja 1/4, 10sk, 2ukr, 3izg), Gagić 10 (za dva 2/6, bacanja 6/6, 4sk), Nikolić 15 (4sk, 4izg).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar