Протест: Заједно смијенимо власт

У Подгорици је вечерас одржан протест у организацији Демократског фронта, са кога је поручено да опозиција само уједињена може дјеловати у правцу смјене актуелне власти.

Регион 12.12.2018 | 21:37
Протест: Заједно смијенимо власт
Протест је организован због хапшења посланика ДФ-а Небојше Медојевића и одлуке Вишег суда о хапшењу Милана Кнежевића, због одбијања да свједоче у предметима Специјалног државног тужилаштва.

Иако је Уставни суд раније данас донио наредбу о пуштању на слобода двојице посланика ДФ-а, они вечерас нису присуствовали протесту.

На протесту се појавило неколико стотина присталица ДФ-а, који су носили жуте прслуке, попут демонстраната у Француској.

Посланик ДФ-а Предраг Булатовић казао је да је ДФ јединствен у намјери за слободну Црну Гору.

"Демократски фронт, сваки конституент и сваки његов члан, одлучан је. Међу нама нема једне једине пукотине, нити ће бити, јер смо одлучни да се боримо за слободу Црне Горе. Међу опозицијом, међу онима који кажу да су опозициони, било је неразумијевања, бруталних напада, нападали смо једни друге. Али, напад који је на ову државу и на вас извршила ДПС је много већи од онога што смо једни другима рекли. ДФ није себичан и са овог скупа позивамо сву опозицију да се договоримо“, казао је Булатовић.

Андрија Мандић, један од лидера ДФ-а, казао је да у Црној Гори не постоје институције система. Он је такође позвао колеге из опозиције на уједињену акцију и протесте.

"ДФ може много, наше колеге из Уједињене Црне Горе и СНП-а који су са нама сваке вечери могу значајно да нам помогну. Наши пријатељи из невладиног сектора који се боре за људска права и слободе снажно подржавају ово што радимо. Али, ми смо вечерас очекивали и колеге из других опозиционих странака да буду заједно са нама. Нећемо да се љутимо на њих, послаћемо им позив да заједно наставимо овим путем“, казао је Мандић.

Након обраћања политичара, учесници протеста су прошетали поред зграде Предсједништва. Протест је протекао мирно.

(Анадолија) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Оззy

13.12.2018 04:49

Добра страна овог це бити ако вецина буде користила прслуке у саобрацају, кад су их вец масовно набавили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

13.12.2018 06:43

Од 180.000 Срба у Црној Гори на "протесте" изашло цца. 700 да руше власт!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чуј Стотине

13.12.2018 07:15

овде је пар хиљада

ОДГОВОРИТЕ