Protest: Zajedno smijenimo vlast

U Podgorici je večeras održan protest u organizaciji Demokratskog fronta, sa koga je poručeno da opozicija samo ujedinjena može djelovati u pravcu smjene aktuelne vlasti.

Region 12.12.2018 | 21:37
Protest: Zajedno smijenimo vlast
Protest je organizovan zbog hapšenja poslanika DF-a Nebojše Medojevića i odluke Višeg suda o hapšenju Milana Kneževića, zbog odbijanja da svjedoče u predmetima Specijalnog državnog tužilaštva.

Iako je Ustavni sud ranije danas donio naredbu o puštanju na sloboda dvojice poslanika DF-a, oni večeras nisu prisustvovali protestu.

Na protestu se pojavilo nekoliko stotina pristalica DF-a, koji su nosili žute prsluke, poput demonstranata u Francuskoj.

Poslanik DF-a Predrag Bulatović kazao je da je DF jedinstven u namjeri za slobodnu Crnu Goru.

"Demokratski front, svaki konstituent i svaki njegov član, odlučan je. Među nama nema jedne jedine pukotine, niti će biti, jer smo odlučni da se borimo za slobodu Crne Gore. Među opozicijom, među onima koji kažu da su opozicioni, bilo je nerazumijevanja, brutalnih napada, napadali smo jedni druge. Ali, napad koji je na ovu državu i na vas izvršila DPS je mnogo veći od onoga što smo jedni drugima rekli. DF nije sebičan i sa ovog skupa pozivamo svu opoziciju da se dogovorimo“, kazao je Bulatović.

Andrija Mandić, jedan od lidera DF-a, kazao je da u Crnoj Gori ne postoje institucije sistema. On je takođe pozvao kolege iz opozicije na ujedinjenu akciju i proteste.

"DF može mnogo, naše kolege iz Ujedinjene Crne Gore i SNP-a koji su sa nama svake večeri mogu značajno da nam pomognu. Naši prijatelji iz nevladinog sektora koji se bore za ljudska prava i slobode snažno podržavaju ovo što radimo. Ali, mi smo večeras očekivali i kolege iz drugih opozicionih stranaka da budu zajedno sa nama. Nećemo da se ljutimo na njih, poslaćemo im poziv da zajedno nastavimo ovim putem“, kazao je Mandić.

Nakon obraćanja političara, učesnici protesta su prošetali pored zgrade Predsjedništva. Protest je protekao mirno.

(Anadolija) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ozzy

13.12.2018 05:49

Dobra strana ovog ce biti ako vecina bude koristila prsluke u saobracaju, kad su ih vec masovno nabavili.

ODGOVORITE
Name

075

13.12.2018 07:43

Od 180.000 Srba u Crnoj Gori na "proteste" izašlo cca. 700 da ruše vlast!!

ODGOVORITE
Name

Čuj Stotine

13.12.2018 08:15

ovde je par hiljada

ODGOVORITE