Макрон сазвао хитан састанак

Француски полицијски званичници идентификовали су осумњиченог као Шерифа Шеката (29) да је извршио напад на Божићном вашару у Стразбуру.

Свијет 12.12.2018 | 17:57
Макрон сазвао хитан састанак
Том приликом убио је троје људи, а ранио најмање 14.

Осумњичен да је извео напад у Стразбуру у уторак увече узвикивао је "Алаху акбар" (Бог је велики) док је пуцао, изјавио је париски тужилац Реми Хајц.

"С обзиром на мету, његов начин оперисања, његов профил и сведочења оних који су га чули како узвикује "Алаху акбар", антитерористичка полиција је позвана на акцију", рекао је он данас новинарима, преноси Ројтерс.

Више од 600 припадника снага безбједности укључено је у сриједу у лов на осумњиченог, а помажу им гранични полицајци Њемачке.

Француски председник Емануел Макрон сазвао је хитан састанак у председничкој палати у Паризу у вези са јучерашњим нападом у Стразбуру у којем је убијено најмање двоје, а повријеђено још десетак људи.

Састанку савјета одбране присуствују и врховни војни званичници, као и чланови владе, укључујући премијера и министре одбране, унутрашњих и спољних послова.

Они ће разговарати о напретку истраге, али и другим безбједносним мерама пошто је влада дигла ниво узбуне у целој земљи и послала полицијске снаге у Стразбур у потрагу за осумњиченим, наводи АП.

У међувремену, портпаролка немачког Министарства унутрашњих послова саопштила је да Њемачка нема информације које би указивале да мушкарац који је осумњичен за напад на Божићни вашар у Стразбуру има исламистичку позадину.

Француски држављанин који је осумњичен за синоћни напад у центру Стразбура био је у затвору у Њемачкој 2016. и 2017. године због крађе, а у Француску је депортован 2017, саопштила је портпаролка немачке криминалистичке полиције БКА.

Она је навела да је осумњичени 29-годишњи француски држављанин познат француским властима као радикализовани исламиста.

Рекла је и да њемачке власти блиско сарађују са француским званичницима, док се наставља потера за нападачем, кога су француске власти идентификовале као Шерифа Шеката.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ЦАР

12.12.2018 18:50

ДОСЛА МАЦА НА ВРАТАНЦА.ДОСТА СТЕ ВИ ФРАНЦУЗИ УБИЈАЛИ НЕВИНЕ НАРОДЕ ПА ЈЕ ДОСЛО НА НАПЛАТУ.БОМБАРДОВАЛИ СТЕ СРБИЈУ УБИЈАЛИ НЕВИН НАРОД ОД ЦЕГА НАЈ ВИСЕ ДИЈЕЦУ А НИСТЕ НИ ОКОМ ТРЕПНУЛИ.КОЛИКО СТЕ УБИЛИ ДИЈЕЦЕ У ОСТАЛИМ ДРЗАВАМА У САДЕЈСВУ СА ОСТАЛИМ НАТО БАНДИТИМА НЕЗНАИМ СЕ БРОЈ?ЗАО МИ ЈЕ НЕВИНОГ НАРОДА ФРАНЦУСКЕ КОЈИ СТРАДА НЕВИН.ЈЕР ТАЈ НАРОД ТРЕБА ДА ОСУДИ ФРАНЦУСКУ КОЈА ЈЕ УБИЈАЛА НЕВИНЕ НАРОДЕ.И МИСЛИМ ДА БИ СВЕ ОВО ПРЕСТАЛО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведска

12.12.2018 21:52

На стотине хиљада цивила само убили у Алзиру,горили у паклу.

Name

Вратило

13.12.2018 08:08

вам се све и то на кућни праг ,доста сте покоравали наеод а нас Србе бомбама гађали још пкаћате ове несреће од назовимо их Срби да нас убјеђују како је бомбардовање осиромашеним уранијумом корисно... Јелена Милућ ,је заговорник НАТО уласка Српских земаља у пруче да је идуромашени уранијум здрав.. дао Бог па се та ђена заразила пицајзлама ходајући по ЕУ и лобирајућу и варајући како је НАТО једини прави пут.

Name

ЕУ...

13.12.2018 06:38

ПАДА ФРАНЦУСКА ВЛАДА У РОКУ ОД 15 ДАНА ЗАТИМ СЕ СВЕ ОВО ПРЕНОСИ НА ХОЛАНДИЈУ И БЕЛГИЈУ КОЈУ ЧЕКА ИСТИ СЦЕНАРИЈО ДО 2019 КРАЈА РАСПАД ЕУ ЗАГАРАНТОВАНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЛКАН

13.12.2018 10:16

ЖИВЈЕЛА РУСИЈА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ