Небојша Медојевић слободан човјек

Уставни суд ЦГ је на данашњој пленарној седници поништио одлуку о стављању у затвор посланика Демократског фронта Небојшу Медојевића и Милана Кнежевића.

Регион 12.12.2018 | 14:44
Небојша Медојевић слободан човјек
Тиме је, како је пренео портал ЦДМ.ме, побијено решење о затвору Вишег и Апелационог суда.

Медојевић је ухапшен у ноћи између 30. новембра и 1. децембра после седнице парламента и без одузимања посланичког имунитета налази се у затвору, док је Кнежевић данима у згради Скупштине Црне Горе и тиме избегава хапшење. 

Судије известиоци Уставног суда Мевлида Муратовић и Милорад Гогић предложиле су судском већу обуставу извршења казне затвора у трајању до 60 дана, коју је Виши суд одредио посланицима Демократског фронта због одбијања да сведоче. 

Медојевић је ухапшен по налогу који је издао подгорички Виши суд јер је одбио да саопшти ко је припадник Агенције за националну безбедност који му је саопштио да је главни специјални тужилац Мливоје Катнић од бившег градоначелника Подгорице Миомира Мугоше узео 100.000 евра како му не би одредио притвор у случају познатој као “Царине”. 

Потом је кажњен са још два месеца затвора јер је одбио да сведочи у предмету који је формиран поводом његових тврдњи из маја прошле године, да је Катнић учествовао у ратном злочину на територији Цавтата током 1991. и 1992. године. 

Кнежевић одбија да саопшти податке о судији који му је наводно понудио мито у износу од 10.000 евра да му укине пресуду због напада на полицајца 2015. године.

(Агенције) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Са стране

12.12.2018 16:38

А сад још оштрије против следбеника Секуле Дрљевића! Да Црна Гора победи Монтенегро!

ОДГОВОРИТЕ