Nebojša Medojević slobodan čovjek

Ustavni sud CG je na današnjoj plenarnoj sednici poništio odluku o stavljanju u zatvor poslanika Demokratskog fronta Nebojšu Medojevića i Milana Kneževića.

Region 12.12.2018 | 14:44
Nebojša Medojević slobodan čovjek
Time je, kako je preneo portal CDM.me, pobijeno rešenje o zatvoru Višeg i Apelacionog suda.

Medojević je uhapšen u noći između 30. novembra i 1. decembra posle sednice parlamenta i bez oduzimanja poslaničkog imuniteta nalazi se u zatvoru, dok je Knežević danima u zgradi Skupštine Crne Gore i time izbegava hapšenje. 

Sudije izvestioci Ustavnog suda Mevlida Muratović i Milorad Gogić predložile su sudskom veću obustavu izvršenja kazne zatvora u trajanju do 60 dana, koju je Viši sud odredio poslanicima Demokratskog fronta zbog odbijanja da svedoče. 

Medojević je uhapšen po nalogu koji je izdao podgorički Viši sud jer je odbio da saopšti ko je pripadnik Agencije za nacionalnu bezbednost koji mu je saopštio da je glavni specijalni tužilac Mlivoje Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše uzeo 100.000 evra kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju poznatoj kao “Carine”. 

Potom je kažnjen sa još dva meseca zatvora jer je odbio da svedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih tvrdnji iz maja prošle godine, da je Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine. 

Knežević odbija da saopšti podatke o sudiji koji mu je navodno ponudio mito u iznosu od 10.000 evra da mu ukine presudu zbog napada na policajca 2015. godine.

(Agencije) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sa strane

12.12.2018 16:38

A sad još oštrije protiv sledbenika Sekule Drljevića! Da Crna Gora pobedi Montenegro!

ODGOVORITE