И хеликоптери траже нападача

Током синоћње пуцњаве на Божићном сајму у Стразбуру, убијено је троје, и рањено 12 особа, међу којима и један француски војник.  

Свијет 12.12.2018 | 12:39
И хеликоптери траже нападача
Наводно, повријеђен је и сам нападач, који је након рафала размјењених са полицијом успио да отме такси и побјегне у непознатом правцу.

Нападач је иначе идентификован као Шериф Чекат (29), рођен у Стразбуру, с тим што наводно има и мароканско држављанство.

Од раније је познат полицији и има “дебео” досије, али мотив за синоћњи масакр није познат.

Тренутно, у Стразбуру је у току велика полицијска акција у којој учествује 350 полицајаца и два хеликоптера.

Поједини медији пишу да је Чекат опкољен и да се очекује хапшење, али појавиле су се и информација да је можда већ напустио Француску и да је побјегао у Њемачку.

Један полицијски извор рекао је да је Шекат раније био умјешан у 25 судска случаја, укључујући више озбиљних случајева пљачки, преноси АП.

Пет особа је приведено у оквиру истраге о овом нападу, изјавио је данас државни секретар француског Министарства унутрашњих послова Лоран Нуњез.

Нуњез је негирао медијске наводе да је у току полицијска интервенција у чувеној стразбуршкој катедрали, али је рекао да потјера стално мијења правац.

Према његовим речима, нападач је идентификован као осумњичени екстремиста, који је издржавао затворске казне, али је напоменуо да мотив напада за сада није утврђен.

“Фигаро” преноси да је нападач рањен у руку и да га гони 420 полицајаца, као и да су француске власти од јутрос појачале контролу на границама и успоставиле сарадњу с њемачким снагама реда.



(Српскаинфо)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Харе

12.12.2018 11:42

Треба звати МУП РС-а они убице брзо нађу

ОДГОВОРИТЕ
Name

За харе

12.12.2018 12:58

Јел имас ти нека паметнија посла него лупетат сваки дан несто

Name

Хилариииии

12.12.2018 12:36

Потенцијални спавача террористс је како много нажалост полиција није дорасла тежини И висини свог задатка...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Навукли

13.12.2018 09:46

су Французи Арапе ,изгубили идентитет ,већина становништва су муслимани ,сад их рокају ,заборавили Французи да су зло радили.. зло радити ,добру се надати??? то никад није могло..

Name

Дрекавац

12.12.2018 12:37

Познат као екстремиста с 25 судских случајева у 29 година живота и кажу да им није познат мотив. Трагикомично!

ОДГОВОРИТЕ