I helikopteri traže napadača

Tokom sinoćnje pucnjave na Božićnom sajmu u Strazburu, ubijeno je troje, i ranjeno 12 osoba, među kojima i jedan francuski vojnik.  

Svijet 12.12.2018 | 12:39
I helikopteri traže napadača
Navodno, povrijeđen je i sam napadač, koji je nakon rafala razmjenjenih sa policijom uspio da otme taksi i pobjegne u nepoznatom pravcu.

Napadač je inače identifikovan kao Šerif Čekat (29), rođen u Strazburu, s tim što navodno ima i marokansko državljanstvo.

Od ranije je poznat policiji i ima “debeo” dosije, ali motiv za sinoćnji masakr nije poznat.

Trenutno, u Strazburu je u toku velika policijska akcija u kojoj učestvuje 350 policajaca i dva helikoptera.

Pojedini mediji pišu da je Čekat opkoljen i da se očekuje hapšenje, ali pojavile su se i informacija da je možda već napustio Francusku i da je pobjegao u Njemačku.

Jedan policijski izvor rekao je da je Šekat ranije bio umješan u 25 sudska slučaja, uključujući više ozbiljnih slučajeva pljački, prenosi AP.

Pet osoba je privedeno u okviru istrage o ovom napadu, izjavio je danas državni sekretar francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova Loran Nunjez.

Nunjez je negirao medijske navode da je u toku policijska intervencija u čuvenoj strazburškoj katedrali, ali je rekao da potjera stalno mijenja pravac.

Prema njegovim rečima, napadač je identifikovan kao osumnjičeni ekstremista, koji je izdržavao zatvorske kazne, ali je napomenuo da motiv napada za sada nije utvrđen.

“Figaro” prenosi da je napadač ranjen u ruku i da ga goni 420 policajaca, kao i da su francuske vlasti od jutros pojačale kontrolu na granicama i uspostavile saradnju s njemačkim snagama reda.(Srpskainfo)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Hare

12.12.2018 12:42

Treba zvati MUP RS-a oni ubice brzo nađu

ODGOVORITE
Name

Za hare

12.12.2018 13:58

Jel imas ti neka pametnija posla nego lupetat svaki dan nesto

Name

Hilariiiii

12.12.2018 13:36

Potencijalni spavača terrorists je kako mnogo nažalost policija nije dorasla težini I visini svog zadatka...

ODGOVORITE
Name

Navukli

13.12.2018 10:46

su Francuzi Arape ,izgubili identitet ,većina stanovništva su muslimani ,sad ih rokaju ,zaboravili Francuzi da su zlo radili.. zlo raditi ,dobru se nadati??? to nikad nije moglo..

Name

Дрекавац

12.12.2018 13:37

Познат као екстремиста с 25 судских случајева у 29 година живота и кажу да им није познат мотив. Трагикомично!

ODGOVORITE