Вучић: "Криви смо ми и Приштина"

- Председник Србије Александар Вучић одбацио тврдње Рамуша Харадинаја да је шефица европске дипломатије Федерика Могерини крива за актуелну ситуацији у дијалогу.

Република Српска 12.12.2018 | 10:35
Вучић: "Криви смо ми и Приштина"
Вучић је, упитан да прокоментарише изјаву Харадинаја да је Могерини крива за пропаст дијалога, одговорио да се не слаже с тим и додао да за то могу да буду криви само Београд и Приштина.

"Не мислим да је Могерини неко ко је на било који начин наклоњен Београду или Србији. Напротив. Али свакако да није она крива. За то можемо да будемо криви ми и Приштина. Нека размисле добро у Приштини ко је крив, ко је тај који је желео договоре, а ко је тај који договоре није желео", поручио је председник Србије. 

Вучић је у изјави новинарима изразио наду да ће доћи до већег разумевања у будућности и да ће Приштина схватити да насилничким и противправним мерама не можете ништа да постигне. 

"ЕУ је ту била само да понуди своје добре услуге. Да ли смо понекад били ми под притиском свега - па јесмо, али томе можете увек да се одупрете. На крају све зависи од Београда и Приштине. Ми немамо тако лични однос према Могерини, њеном тиму и раду. Хвала што су трошили време и придавали значајн нашим разговорима", казао је он. 

Вучић је подсетио да је веома важна вест била што по први пут Уједињени Арапски Емирати у Интерполу нису подржале чланство Косова. "То је била страшно важна вест. Не знате како је то била страшно важна вест у читавом региону, арапском свету. Да не говорим колико земаља се везује за њих, а они су били једни од најснажнијих подржавалаца, због добрих веза и помагача које је својевремено имала Атифете Јахјага. Ми смо се годинама овде борили и у важној бици успели да се изборимо", нагласио је председник Србије.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Само ти

12.12.2018 09:39

Обецао Меркел да цес ако додјес на власт признати Косово,ал те мало црква пореметила,ови твоји ботови од гласаца вец били пристали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РХ

12.12.2018 10:06

Овај је преварант свјетског ранга,нема му равног.Само меди и лаже,не смије урадити сто се прича са Косовом.

Name

дррр мррр

12.12.2018 09:57

И ста цемо сад?

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

12.12.2018 10:18

Немој захебавати..нек ти одржавас пуноћу усница,је..ес КОСОВО

ОДГОВОРИТЕ
Name

гуз

12.12.2018 10:55

Ста је са кисеоником,храном и осталим које нема у залихама на Косову и о којим су драматицно извјеставали сви медији у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

12.12.2018 12:24

Ја нисам крив! Народ Србије није крив! Криви сте ви умишљени политичари, попут тебе и слични теби...који не слушате ,осјетите ,вјерујете , уважавате свој народ... е ви сте криви...јер у једном моменту вас понесе та сулуда , малоумна,себична, сујетна памет тако да мислите да сте непогрешиви, нај паметнији, нај љепши, нај образованији, нај мудрији и ко зна шта још мислите....а у ствари сте случајеви за психијатрију! Сви редом , како ви у Србији, тако и ови у републици Српској...јер нико никад од 1914 није сабрао васколики Српски народ и потрудио се да чује шта хоће,шта му треба, какода га описмени, обогати, сачува и умножи...па чак ни црква....од неких , не свих, свештеника који су постали као звјери грамежљиви до владика који се желе возити од Масератија до мерцедеса и бити бизнисмени, земљопосједници и ко зна шта још...а народе ти трпи и брини о овим гуликожама и ако дигнеш глас ,прогута те лоповско криминалнополитичка хоботница ...а све под фирмом велико србских и националних интереса ...за које сам сигуран да нити незнају шта значе и како до њих доћи! Опстанак нашег народа мора почети прочишћењем и решавањем се свих оних који више воле себе него било шта људско...такви нам нетребају и ничему не служе, јер они нису ни за стварање потомства, немају га чему научити...Народе Српски; Србин је увијек волио своје људе, поштовао вјеру и старије, чувао образ и достојанство градио кроз добросусједство и пријатељство с онима који му не мисле зло и не краду га! Волио породицу и бринуо о њој на частан, људски, домаћински и мудар начин....све остало су илузије, гадост и пошаст која ће нас збрисати с лица планете...уразумимо се и почнимо трезвено и мудро васпитавати ,мислити и градити националну свијест!

ОДГОВОРИТЕ