Vučić: "Krivi smo mi i Priština"

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio tvrdnje Ramuša Haradinaja da je šefica evropske diplomatije Federika Mogerini kriva za aktuelnu situaciji u dijalogu.

Republika Srpska 12.12.2018 | 10:35
Vučić: "Krivi smo mi i Priština"
Vučić je, upitan da prokomentariše izjavu Haradinaja da je Mogerini kriva za propast dijaloga, odgovorio da se ne slaže s tim i dodao da za to mogu da budu krivi samo Beograd i Priština.

"Ne mislim da je Mogerini neko ko je na bilo koji način naklonjen Beogradu ili Srbiji. Naprotiv. Ali svakako da nije ona kriva. Za to možemo da budemo krivi mi i Priština. Neka razmisle dobro u Prištini ko je kriv, ko je taj koji je želeo dogovore, a ko je taj koji dogovore nije želeo", poručio je predsednik Srbije. 

Vučić je u izjavi novinarima izrazio nadu da će doći do većeg razumevanja u budućnosti i da će Priština shvatiti da nasilničkim i protivpravnim merama ne možete ništa da postigne. 

"EU je tu bila samo da ponudi svoje dobre usluge. Da li smo ponekad bili mi pod pritiskom svega - pa jesmo, ali tome možete uvek da se oduprete. Na kraju sve zavisi od Beograda i Prištine. Mi nemamo tako lični odnos prema Mogerini, njenom timu i radu. Hvala što su trošili vreme i pridavali značajn našim razgovorima", kazao je on. 

Vučić je podsetio da je veoma važna vest bila što po prvi put Ujedinjeni Arapski Emirati u Interpolu nisu podržale članstvo Kosova. "To je bila strašno važna vest. Ne znate kako je to bila strašno važna vest u čitavom regionu, arapskom svetu. Da ne govorim koliko zemalja se vezuje za njih, a oni su bili jedni od najsnažnijih podržavalaca, zbog dobrih veza i pomagača koje je svojevremeno imala Atifete Jahjaga. Mi smo se godinama ovde borili i u važnoj bici uspeli da se izborimo", naglasio je predsednik Srbije.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Samo ti

12.12.2018 09:39

Obecao Merkel da ces ako dodjes na vlast priznati Kosovo,al te malo crkva poremetila,ovi tvoji botovi od glasaca vec bili pristali.

ODGOVORITE
Name

RH

12.12.2018 10:06

Ovaj je prevarant svjetskog ranga,nema mu ravnog.Samo medi i laže,ne smije uraditi sto se priča sa Kosovom.

Name

drrr mrrr

12.12.2018 09:57

I sta cemo sad?

ODGOVORITE
Name

kuku nama sa nama

12.12.2018 10:18

Nemoj zahebavati..nek ti održavas punoću usnica,je..es KOSOVO

ODGOVORITE
Name

guz

12.12.2018 10:55

Sta je sa kiseonikom,hranom i ostalim koje nema u zalihama na Kosovu i o kojim su dramaticno izvjestavali svi mediji u Srbiji.

ODGOVORITE
Name

Robin Hud

12.12.2018 12:24

Ja nisam kriv! Narod Srbije nije kriv! Krivi ste vi umišljeni političari, poput tebe i slični tebi...koji ne slušate ,osjetite ,vjerujete , uvažavate svoj narod... e vi ste krivi...jer u jednom momentu vas ponese ta suluda , maloumna,sebična, sujetna pamet tako da mislite da ste nepogrešivi, naj pametniji, naj ljepši, naj obrazovaniji, naj mudriji i ko zna šta još mislite....a u stvari ste slučajevi za psihijatriju! Svi redom , kako vi u Srbiji, tako i ovi u republici Srpskoj...jer niko nikad od 1914 nije sabrao vaskoliki Srpski narod i potrudio se da čuje šta hoće,šta mu treba, kakoda ga opismeni, obogati, sačuva i umnoži...pa čak ni crkva....od nekih , ne svih, sveštenika koji su postali kao zvjeri gramežljivi do vladika koji se žele voziti od Maseratija do mercedesa i biti biznismeni, zemljoposjednici i ko zna šta još...a narode ti trpi i brini o ovim gulikožama i ako digneš glas ,proguta te lopovsko kriminalnopolitička hobotnica ...a sve pod firmom veliko srbskih i nacionalnih interesa ...za koje sam siguran da niti neznaju šta znače i kako do njih doći! Opstanak našeg naroda mora početi pročišćenjem i rešavanjem se svih onih koji više vole sebe nego bilo šta ljudsko...takvi nam netrebaju i ničemu ne služe, jer oni nisu ni za stvaranje potomstva, nemaju ga čemu naučiti...Narode Srpski; Srbin je uvijek volio svoje ljude, poštovao vjeru i starije, čuvao obraz i dostojanstvo gradio kroz dobrosusjedstvo i prijateljstvo s onima koji mu ne misle zlo i ne kradu ga! Volio porodicu i brinuo o njoj na častan, ljudski, domaćinski i mudar način....sve ostalo su iluzije, gadost i pošast koja će nas zbrisati s lica planete...urazumimo se i počnimo trezveno i mudro vaspitavati ,misliti i graditi nacionalnu svijest!

ODGOVORITE