Додик одустаје од заставе Српске

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић каже да је цијела ситуација око застава један свеопшти циркус.

Република Српска 11.12.2018 | 18:09
Додик одустаје од заставе Српске
"Ово је један свеопшти циркус. Милорад Додик одустаје од заставе Републике Српске. Рекао је јасно два пута и прихватиће да буде само једна застава, застава БиХ, да би Предсједништво радило. Поставља се питање зашто је све ово радио протеклих дана, правио тај циркус. Сутра ће бити сједница Предсједништва са заставом БиХ. Ово је све, не само озбиљна земља", истакао је Бореновић.

Бореновић је нагласио да нема ПДП намјеру да доставља писане приједлоге јер постоје јасне процедуре како се обављају консултације.

"Немамо намјеру да достављамо писане приједлоге. Постоје јасне процедуре како се обављају консултације у озбиљним земљама како тежимо и ми да будемо.

На бази разговора се достављају одређени приједлози који треба да дефинишу како ће сутра изгледати Савјет министара БиХ. Да ли постоји парламентарна већина која ће изгласати и да ли постоје политичке странке које су спремне да сједну заједно и договоре Савјет министара и да пређу преко свих овако тешких квалификација и ријечи.

Очигледно да постоји први који је прешао преко свих великих обећања а то је Милорад Додик. Додик је одустао од заставе РС и сутра ће бити сједница са заставом Босне и Херцеговине што значи да ће сваки састанак бити само са једном заставом", подвукао је Бореновић.

Милорад Додик је консултације могао да одржи у свом кабинету у којем стално стоји застава РС за заставом БиХ, истакао је Бореновић и додао:

"Ова прича нас одвачи са стварних проблема са којима се грађани суочавају и није чудо да су људи огорчени и желе да напусте ову земљу. Ово је један реалитy у којем је Милорад Додик преузео главну улогу, који осам дана заокупља јавност заставом", закључио је предсједник ПДП-а у емисији "Дан уживо" телевизије Н1.

БН ТВ

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Гоги

11.12.2018 17:14

Господине Бореновицу ви сте цастан цовјек па треба да урадите како сте обецали , "залијепите папир на столицу која вам припада и нека тамо стоји 4 године" (васе јавно обецање). Ко це вас у будуцности озбиљно схватати ако сада погазите обецање , инаце једино вам преостаје да се вратите у С . Мост да и ви будете "УРБАНИ" градјанин .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да частан

11.12.2018 18:44

Питај генерале из реда српског народа за његову част

Name

XXЛ

11.12.2018 17:27

БЛАГО НАМА СВАМА..ПРИМАТЕ БАСНОСЛОВНЕ ПЛАТЕ И ЗАЈЕ...ТЕ СЕ СА ЗИВОТИМА ГРАДЈАНА БИХ... КАКО БИ ЈА ВАС БАЦИО НА 420 КМ..ПА ДА ВИДИТЕ СТА ЈЕ МУКА ТАНТАЛОВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грга

11.12.2018 17:28

Све знас стета сто ниси власт. Хвала богу и Додику па никад нецес имати сансе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неутрални

11.12.2018 17:41

Вазно је да сте ви власт ,васа обецања су се показала "лудом вјеровања", теско нама с вама. Бореновиц цасно и реално сагледава стање за разлику од вас.

Name

Ре неутрално

11.12.2018 18:57

Ријеч "часно" никад немојте стављати ни уз једног политичара, молим Вас.

Name

сарајлија

11.12.2018 17:54

Ја бих сутра изгласао закон да у комплетној БиХ буду на свим институцијама објесене све заставе.Знаци,дрзавна у средини а са страна ентитетске заставе или оне које три конститутивна народа највисе воле.Тако да би у сред рецимо Пала или Сокоца или Травника биле заставе дрзаве у средини а српска,хрватска и босњацка са страна.Лијепо би било видјети српску заставу на полицијској станици у Зеници или љиљане у Бијељини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

12.12.2018 06:51

Сарајлија треба тебе и такве као сто си ти заједно са заставама послати далеко ,застава има и званичне је свих народа али њима неодговара нема тробојка нема шаховница.

Name

Бркали

11.12.2018 18:27

Мој Бореновићу није он одустао од заставе РС него се сивоњски залетио па обецао уношење заставе мислеви да му је то Б.Лука и да може тумачити закон како он мисли да треба.Одустао је од обезбјеђења,а одустат це и од Предсједништва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галилеј

11.12.2018 19:01

Овај циркус око застава мого би да потраје, а послови и обавезе неодговорне тројке у Предсједништву остају по страни. Они питање застава неће задуго ријешити, па најбоље да то ријеши Високи представник - или да смијени сву тројицу или да наметне рјешење према којем не неће бити никакве заставе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЈА!!!!

11.12.2018 19:04

ТАКАВ ЈЕ БАЈА ДО ПОДНЕ ЈЕДНО ПРИЦА, ОД ПОДНЕ ДРУГО ПРИЦА ХАХАХАХА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Или Или

11.12.2018 22:25

ил је процито закон о застави БиХ ил му треба мандатар владе а знамо да то не мозе без сједнице а ње нема ако буде застава ко на свадби. Или да поједноатавимо нек се изабере за старог свата прецједниства и нек упрти заставу и тако дрзи сједницу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хелена

11.12.2018 22:27

Па Опозицијооо, знате ли му бар задати послове у интересу РС и њеног народа. НЕКА НИВЕЛИШЕ плате, пензије, борачке са Федерацијом , док је на тој позицији. НЕКА РАДИ НЕШТО од чега се живи, Упрегните будалу да ради, делегирајте му конкретне послове и захтјеве људи, немојте му парирати заставама, сличним беспослицама и бескорисним игранкама .

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

12.12.2018 01:48

Ста сте друго оцекивали! Постоји закон и за Дудука. Пролазило му циркусовање у РС али неце у ФБиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срђан Мазалица звани ГОВНО

12.12.2018 02:21

Коју заставу? Нашу: Црвен-бијелу плаву!

ОДГОВОРИТЕ
Name

О

12.12.2018 11:22

РУДОЊА И ЈЕСТЕ ШАТОРСКИ ЛАЖОВ