Dodik odustaje od zastave Srpske

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kaže da je cijela situacija oko zastava jedan sveopšti cirkus.

Republika Srpska 11.12.2018 | 18:09
Dodik odustaje od zastave Srpske
"Ovo je jedan sveopšti cirkus. Milorad Dodik odustaje od zastave Republike Srpske. Rekao je jasno dva puta i prihvatiće da bude samo jedna zastava, zastava BiH, da bi Predsjedništvo radilo. Postavlja se pitanje zašto je sve ovo radio proteklih dana, pravio taj cirkus. Sutra će biti sjednica Predsjedništva sa zastavom BiH. Ovo je sve, ne samo ozbiljna zemlja", istakao je Borenović.

Borenović je naglasio da nema PDP namjeru da dostavlja pisane prijedloge jer postoje jasne procedure kako se obavljaju konsultacije.

"Nemamo namjeru da dostavljamo pisane prijedloge. Postoje jasne procedure kako se obavljaju konsultacije u ozbiljnim zemljama kako težimo i mi da budemo.

Na bazi razgovora se dostavljaju određeni prijedlozi koji treba da definišu kako će sutra izgledati Savjet ministara BiH. Da li postoji parlamentarna većina koja će izglasati i da li postoje političke stranke koje su spremne da sjednu zajedno i dogovore Savjet ministara i da pređu preko svih ovako teških kvalifikacija i riječi.

Očigledno da postoji prvi koji je prešao preko svih velikih obećanja a to je Milorad Dodik. Dodik je odustao od zastave RS i sutra će biti sjednica sa zastavom Bosne i Hercegovine što znači da će svaki sastanak biti samo sa jednom zastavom", podvukao je Borenović.

Milorad Dodik je konsultacije mogao da održi u svom kabinetu u kojem stalno stoji zastava RS za zastavom BiH, istakao je Borenović i dodao:

"Ova priča nas odvači sa stvarnih problema sa kojima se građani suočavaju i nije čudo da su ljudi ogorčeni i žele da napuste ovu zemlju. Ovo je jedan reality u kojem je Milorad Dodik preuzeo glavnu ulogu, koji osam dana zaokuplja javnost zastavom", zaključio je predsjednik PDP-a u emisiji "Dan uživo" televizije N1.

BN TV

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Gogi

11.12.2018 17:14

Gospodine Borenovicu vi ste castan covjek pa treba da uradite kako ste obecali , "zalijepite papir na stolicu koja vam pripada i neka tamo stoji 4 godine" (vase javno obecanje). Ko ce vas u buducnosti ozbiljno shvatati ako sada pogazite obecanje , inace jedino vam preostaje da se vratite u S . Most da i vi budete "URBANI" gradjanin .

ODGOVORITE
Name

Da častan

11.12.2018 18:44

Pitaj generale iz reda srpskog naroda za njegovu čast

Name

XXL

11.12.2018 17:27

BLAGO NAMA SVAMA..PRIMATE BASNOSLOVNE PLATE I ZAJE...TE SE SA ZIVOTIMA GRADJANA BIH... KAKO BI JA VAS BACIO NA 420 KM..PA DA VIDITE STA JE MUKA TANTALOVA.

ODGOVORITE
Name

Grga

11.12.2018 17:28

Sve znas steta sto nisi vlast. Hvala bogu i Dodiku pa nikad neces imati sanse.

ODGOVORITE
Name

Neutralni

11.12.2018 17:41

Vazno je da ste vi vlast ,vasa obecanja su se pokazala "ludom vjerovanja", tesko nama s vama. Borenovic casno i realno sagledava stanje za razliku od vas.

Name

Re neutralno

11.12.2018 18:57

Riječ "časno" nikad nemojte stavljati ni uz jednog političara, molim Vas.

Name

sarajlija

11.12.2018 17:54

Ja bih sutra izglasao zakon da u kompletnoj BiH budu na svim institucijama objesene sve zastave.Znaci,drzavna u sredini a sa strana entitetske zastave ili one koje tri konstitutivna naroda najvise vole.Tako da bi u sred recimo Pala ili Sokoca ili Travnika bile zastave drzave u sredini a srpska,hrvatska i bosnjacka sa strana.Lijepo bi bilo vidjeti srpsku zastavu na policijskoj stanici u Zenici ili ljiljane u Bijeljini.

ODGOVORITE
Name

Damir

12.12.2018 06:51

Sarajlija treba tebe i takve kao sto si ti zajedno sa zastavama poslati daleko ,zastava ima i zvanične je svih naroda ali njima neodgovara nema trobojka nema šahovnica.

Name

Brkali

11.12.2018 18:27

Moj Borenoviću nije on odustao od zastave RS nego se sivonjski zaletio pa obecao unošenje zastave mislevi da mu je to B.Luka i da može tumačiti zakon kako on misli da treba.Odustao je od obezbjeđenja,a odustat ce i od Predsjedništva.

ODGOVORITE
Name

Galilej

11.12.2018 19:01

Ovaj cirkus oko zastava mogo bi da potraje, a poslovi i obaveze neodgovorne trojke u Predsjedništvu ostaju po strani. Oni pitanje zastava neće zadugo riješiti, pa najbolje da to riješi Visoki predstavnik - ili da smijeni svu trojicu ili da nametne rješenje prema kojem ne neće biti nikakve zastave.

ODGOVORITE
Name

BAJA!!!!

11.12.2018 19:04

TAKAV JE BAJA DO PODNE JEDNO PRICA, OD PODNE DRUGO PRICA HAHAHAHA!!!

ODGOVORITE
Name

Ili Ili

11.12.2018 22:25

il je procito zakon o zastavi BiH il mu treba mandatar vlade a znamo da to ne moze bez sjednice a nje nema ako bude zastava ko na svadbi. Ili da pojednoatavimo nek se izabere za starog svata precjednistva i nek uprti zastavu i tako drzi sjednicu

ODGOVORITE
Name

Helena

11.12.2018 22:27

Pa Opozicijooo, znate li mu bar zadati poslove u interesu RS i njenog naroda. NEKA NIVELIŠE plate, penzije, boračke sa Federacijom , dok je na toj poziciji. NEKA RADI NEŠTO od čega se živi, Upregnite budalu da radi, delegirajte mu konkretne poslove i zahtjeve ljudi, nemojte mu parirati zastavama, sličnim besposlicama i beskorisnim igrankama .

ODGOVORITE
Name

realno

12.12.2018 01:48

Sta ste drugo ocekivali! Postoji zakon i za Duduka. Prolazilo mu cirkusovanje u RS ali nece u FBiH.

ODGOVORITE
Name

Srđan Mazalica zvani GOVNO

12.12.2018 02:21

Koju zastavu? Našu: Crven-bijelu plavu!

ODGOVORITE
Name

O

12.12.2018 11:22

RUDONJA I JESTE ŠATORSKI LAŽOV