Потврда: Ухапшен пуковник ОС БиХ

По налогу Тужилаштва, Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, полицијски службеници СИПА, на подручју Сарајева, лишили су слободе Мићивода Рамиза (1969. ) активно војно лице  ОС БиХ у чину пуковника.

Босна и Херцеговина 11.12.2018 | 10:39
Потврда: Ухапшен пуковник ОС БиХ
Осумњичени је лишен слободе у оквиру предмета на којем раде Тужитељство БиХ и СИПА а односи се на кривично дјело злоупотреба положаја или овлаштења. 

Он се терети да је, у својству активног припадника ОС БиХ у чину пуковника, злоупотријебио  свој службени положај и овлаштења, те од особа које се баве пољопривредом, незаконито тражио и добио новац, како би омогућио наведеним особама, да за своје активности, користе земљиште које је у надлежности Оружаних снага БиХ. 

Истрагом је утврђено да је осумњичени, у два наврата, долазећи са својим возилом, изван службених објеката и просторија, од наведених особа тражио и примио новац, како би искористио свој положај и погодовао им у кориштењу наведеног војног земљишта.  

У предмету је остварена сарадња са батаљоном Војне полиције ОС БиХ, а о проведеној активности информисано је Министарство одбране БиХ. 

Осумњичени ће бити предат поступајућем тужиоцу који ће испитати осумњиченог и након тога донијети одлуку о даљим активностима у предмету, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар