Potvrda: Uhapšen pukovnik OS BiH

Po nalogu Tužilaštva, Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici SIPA, na području Sarajeva, lišili su slobode Mićivoda Ramiza (1969. ) aktivno vojno lice  OS BiH u činu pukovnika.

Bosna i Hercegovina 11.12.2018 | 10:39
Potvrda: Uhapšen pukovnik OS BiH
Osumnjičeni je lišen slobode u okviru predmeta na kojem rade Tužiteljstvo BiH i SIPA a odnosi se na krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja. 

On se tereti da je, u svojstvu aktivnog pripadnika OS BiH u činu pukovnika, zloupotrijebio  svoj službeni položaj i ovlaštenja, te od osoba koje se bave poljoprivredom, nezakonito tražio i dobio novac, kako bi omogućio navedenim osobama, da za svoje aktivnosti, koriste zemljište koje je u nadležnosti Oružanih snaga BiH. 

Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni, u dva navrata, dolazeći sa svojim vozilom, izvan službenih objekata i prostorija, od navedenih osoba tražio i primio novac, kako bi iskoristio svoj položaj i pogodovao im u korištenju navedenog vojnog zemljišta.  

U predmetu je ostvarena saradnja sa bataljonom Vojne policije OS BiH, a o provedenoj aktivnosti informisano je Ministarstvo odbrane BiH. 

Osumnjičeni će biti predat postupajućem tužiocu koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar