Траже слободу за Медојевића

Судије известиоци Уставног суда Црне Горе Мевлида Муратовић и Милорад Гогић предложили су судском Већу обуставу извршења казне затвора за Небојшу Медојевића.

Регион 11.12.2018 | 09:45
Траже слободу за Медојевића
Лидеру Демократског фронда Виши суд је одредио раније притвор од 60 дана, а истом мером обухваћен је и Милан Кнежевић, такође један од лидера ДФ, због одбијања да сведоче. Према писању подгоричке "Побједе", судија Муратовић предложила је обуставу извршења казне затвора по жалбама његових правних заступника, преноси ЦдМ.ме.

О жалбама ће Веће Уставног суда одлучивати на седницама које су заказане за 10 и 11 сати, а како се наводи, у досадашњој пракси Уставног суда Црне Горе није донета таква "привремена мера". 

Меру обуставе појединачног акта Апелационог суда предложио је још у петак поподне и судија известилац Милорад Гогић у случају Милана Кнежевића, који се, од часа "стављања у затвор" Медојевића, налази у просторијама Скупштине Црне Горе. 

На данашњој расправи у Уставном суду сазнаће се које и какве "неотклоњиве штетне последице" судија известилац Гогић сматра да се могу десити у случају да Кнежевић продужи боравак у згради црногорског парламента. 

Небојша Медојевић ухапшен је у ноћи између 30. новембра и 1. децембра после седнице парламента и без одузимања посланичког имунитета.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дзоо

11.12.2018 09:13

Такозвана опозивија заборавила да је Монтенегро у Нато алијанси.Могу сад да гуслају са дурмитора .Алек нека сад млати глогово грање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзои

11.12.2018 09:43

Исти сте ви као и све резимске тв куци и портали засто не објављује те сваког ко оисе.

ОДГОВОРИТЕ