Traže slobodu za Medojevića

Sudije izvestioci Ustavnog suda Crne Gore Mevlida Muratović i Milorad Gogić predložili su sudskom Veću obustavu izvršenja kazne zatvora za Nebojšu Medojevića.

Region 11.12.2018 | 09:45
Traže slobodu za Medojevića
Lideru Demokratskog fronda Viši sud je odredio ranije pritvor od 60 dana, a istom merom obuhvaćen je i Milan Knežević, takođe jedan od lidera DF, zbog odbijanja da svedoče. Prema pisanju podgoričke "Pobjede", sudija Muratović predložila je obustavu izvršenja kazne zatvora po žalbama njegovih pravnih zastupnika, prenosi CdM.me.

O žalbama će Veće Ustavnog suda odlučivati na sednicama koje su zakazane za 10 i 11 sati, a kako se navodi, u dosadašnjoj praksi Ustavnog suda Crne Gore nije doneta takva "privremena mera". 

Meru obustave pojedinačnog akta Apelacionog suda predložio je još u petak popodne i sudija izvestilac Milorad Gogić u slučaju Milana Kneževića, koji se, od časa "stavljanja u zatvor" Medojevića, nalazi u prostorijama Skupštine Crne Gore. 

Na današnjoj raspravi u Ustavnom sudu saznaće se koje i kakve "neotklonjive štetne posledice" sudija izvestilac Gogić smatra da se mogu desiti u slučaju da Knežević produži boravak u zgradi crnogorskog parlamenta. 

Nebojša Medojević uhapšen je u noći između 30. novembra i 1. decembra posle sednice parlamenta i bez oduzimanja poslaničkog imuniteta.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dzoo

11.12.2018 10:13

Takozvana opozivija zaboravila da je Montenegro u Nato alijansi.Mogu sad da guslaju sa durmitora .Alek neka sad mlati glogovo granje.

ODGOVORITE
Name

Dzoi

11.12.2018 10:43

Isti ste vi kao i sve rezimske tv kuci i portali zasto ne objavljuje te svakog ko oise.

ODGOVORITE